Traditioneel Oranjeconcert 2014

Foto: Harry Koelewijn

Voor het 38ste jaar organiseert het Chr. Streekmannenkoor “Noord-West Veluwe,”  Nijkerk het Oranjeconcert in de Grote Kerk. Dit jaar op de vooravond van Koningsdag. 

Dirigent Martin Mans heeft ook dit jaar een aantrekkelijk programma samengesteld; variërend van het geestelijke tot het klassieke lied en van vaderlandse liederen tot anderstalige liederen. Voor de muzikale omlijsting van het Oranjeconcert zorgen: Lydia van Mourik: fluiten, Jantine Kalkman: trompet, Evelien Keesmaat: saxofoon, Arjan Breukhoven: vleugel, Wim Magré: Contentorgel, Wim de Penning: hoofdorgel. Het Ensemble Noord-West Veluwe zingt een tweetal liederen.
Datum en tijd: vrijdag 25 april, aanvang 20:00 uur. 
De toegang in de Grote Kerk is gratis. Ter bestrijding van de onkosten wordt er een collecte gehouden.
Lydia van Mourik, fluiten
Lydia volgde haar particuliere studie bij Lenette Pauw, Gien Wagenaar en Daniëlle van Laar. Van 2008 tot 2013 studeerde Lydia Klassieke muziek  aan het conservatorium in Rotterdam. Kreeg les van Jo Hagen, Herman van Kogelenberg en Juliëtte Hurel. Van Wim Steinmann en Vincent Cortvrint ontving Lydia piccololessen. In 2013 is Lydia afgestudeerd en volgt nu momenteel privé-lessen bij diverse docenten. Masterclasses volgde Lydia bij o.a. Wilbert Hazelzet, William Bennett, Gaby Pas-von Riet, Emily Beynon en Robert Dick. 
Jantine Kalkman, trompet
Op haar negende kreeg ze haar eerste trompetles en op haar tiende haar eigen trompet. De lessen ontving ze van Karin Snel aan de muziekschool in Krimpen aan den IJssel. Vanaf 2003 speelt ze mee in de orkesten van de plaatselijke muziek-vereniging Concordia. Eerst in het jeugdorkest en vanaf 2006 in de fanfare. Naast het spelen in een orkest speelt Jantine vaak met verschillende koren mee.
    
Evelien Keesmaat, saxofoon
Op 11-jarige leeftijd begon Evelien met het spelen van saxofoon. Tijdens haar Docent Muziek studie aan het Codarts verschoof de focus naar de jazz en ging er een wereld voor haar open. In 2010 werd Evelien aangenomen aan het Fontys Conservatorium Tilburg en ze studeert hier. In januari 2013 bereikte ze de halve finale van het Jazz Vocalisten Concours Nederland. Momenteel zingt Evelien met haar eigen kwartet, waarmee ze in mei 2013 op Jazz in Duketown stond. Daarnaast zingt ze bij Nieuw Vintage (dinnershows & easy-listening) en richtte ze samen met Mitchell Damen de jazzband A Swingin’ Affair op. 
 
Arjan Breukhoven, vleugel 
Arjan Breukhoven studeerde hoofdvakken orgel en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Arjan geeft jaarlijks talloze concerten, uiteraard in eigen land, maar ook in vele andere landen binnen Europa, Rusland en Australië. Het grootste orgel waarop Arjan Breukhoven concerteerde was het 127 stemmen tellende orgel van de St. Patrick’s Basilica in de Australische havenplaats Fremantle. Ook bespeelde Arjan, wellicht als eerste Nederlandse organist, het hoofdorgel van de Vaticaanse Sint Pieter, de beroemdste kerk ter wereld. 
Wim Magré, Contentorgel
Wim Magré (1962) musicus te Elburg, studeerde orgel bij Willem Hendrik Zwart, organist van de Bovenkerk te Kampen. Hij bekwaamde zich aan het Conservatorium te Zwolle waar hij het hoofdvak orgel studeerde bij Dorthy de Rooy. Als organist is hij verbonden aan de Gereformeerde kerk te Doornspijk, Hervormde Gemeente Elburg en de Alle-Dag-Kerk (Engelse kerk aan het Begijnenhof) te Amsterdam. Samen met zijn zoon Wilbert op de vleugel geeft hij onder de naam: “Magré & Magré in concert” diverse optredens in het land.
Wim de Penning, hoofdorgel 
Wim ontving reeds op 7-jarige leeftijd zijn eerste orgellessen van de heer J. de Wit Sr. uit Zwijndrecht. Later zette hij zijn orgelstudie voort bij Herman van Vliet op de orgels van Oudewater, Woerden en Amersfoort. Verder legde hij zich toe op piano en koordirectie. Wim is dirigent van twee gemengde koren. Als kerkorganist is Wim verbonden aan de Janskerk in Mijdrecht.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen