Dag met gratis workshops in Collage Kunstcentrum

Foto:

6 september van 9.00 tot 17.00 uur, Zuiderinslag 4B

Liefhebbers van tekenen, schilderen, beeldhouwen, boetseren, glaskunst en keramiek kunnen hun hart ophalen tijdens de info dag van Collage Kunstcentrum. Ter kennismaking zijn er vijftien gratis workshops, waarin u kunt kennismaken met de docenten en de verschillende cursussen. 
Op de website vindt u het complete programma met aanvangstijden. Hier kunt u zich ook aanmelden, uiterlijk 5 september. Op de infodag kunt u zich oriënteren op het komende cursusseizoen en u inschrijven voor een cursus. 
Het nieuwe cursusaanbod 2014-2015 
Het Collage Kunstcentrum beschikt over vier lesruimtes die speciaal zijn ingericht voor beeldende activiteiten. Jaarlijks vinden er zeventig verschillende cursussen, variërend van drie tot tien lessen en workshops plaats. Zowel beginners als gevorderden kunnen bij Collage terecht en uiteraard is er ook plaats voor de jeugd.
Tekenen en schilderen 
Het cursusaanbod voor volwassenen bevat tekencursussen, o.a. fotografisch tekenen en met pastelkrijt, olieverf schilderen en portretschilderen. Voor de liefhebbers van acrylverf biedt Collage dit seizoen een grote verscheidenheid aan cursussen voor beginners en gevorderden. Op woensdagmorgen is er een Open Atelier.
Beeldhouwen en boetseren 
Verder valt er veel te beleven op het driedimensionale vlak bij keramiek, beelden boetseren en beeldhouwen in steen, zowel abstract als figuratief .
Workshops
Uiteraard staan er ook weer workshops op het programma, zoals een dagje beeldhouwen of een glas-in-lood werkstuk maken. Ook kunt u de kunstcollectie van het Bouwfonds bezoeken. Een bijzondere en eeuwenoude techniek is het maliën vlechtwerk. In deze workshop maakt u een unieke armband in de basistechniek. O.l.v. een edelsmid kunt u een zilveren ring smeden en gaat u met een prachtige, zelfgemaakte ring aan uw vinger naar huis. Een schilderij maken met epoxy kunsthars is een techniek met een verrassend resultaat. Natuurlijk zijn er ook workshops voor de jeugd, zoals zelf verf maken en ermee schilderen, een beeld maken, een schilderij of een armband van leer.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen