Beiaardconcert door Klaas de Haan

Foto:

4 september van 20.00-21.00 uur op de luisterplaats

“Truijtje mijn zoete Engelijn” of “Wafeltje”, wie kent ze nog? Beiaardier Klaas de Haan (1967) wel. Het zijn 18e-eeuwse composities die hij a.s. donderdag 4 september op het Nijkerkse carillon komt spelen.
De Haan is beiaardier van Bolsward, Heerenveen, Laren, Rhenen en Slotermeer. In Hilversum vervangt hij regelmatig Freek Bakker. Hij hij deed zijn beiaardstudie aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort bij Arie Abbenes en Bernard Winsemius. In 1997 won hij de eerste prijs van het Internationaal Beiaardconcours in Groningen.
Aan de conservatoria van Leeuwarden en Utrecht studeerde hij orgel en kerkmuziek. Hij is cantor-organist van de Morgensterkerk en dirigent van het IKK-koor te Hilversum. De Haan is in binnen- en buitenland een regelmatig gevraagde gastbeiaardier. Ook in Nijkerk heeft hij diverse malen gespeeld. 
Klaas de Haan speelt een tiental composities uit het Haags beiaardboek nr. 3. Daarin zijn vooral veel werken opgenomen die de Haagse stadsbeiaardier voor zijn beiaard heeft bewerkt, zoals ook veel volksliedjes. Van Leen ’t Hart, een vroegere directeur van de Beiaardschool, die in Nijkerkerveen woonde, staan er twee Intermezzi op het programma. Verder een selectie van melodieën uit de opera Nabucco van Verdi en “Just a Perfect Day” van Lou Reed. De Haan besluit zijn optreden met een royale selectie uit de “Annie get your Gun”, een musical niet zo vaak meer wordt uitgevoerd, maar waarvan veel songs evergreens zijn geworden. De details van het programma zijn verder te vinden op www.NijKV.nl. 
Luisterplaats
Luisteren kunt u overal rond de toren, maar zeker op de luisterplaats van de Nijkerkse Klokkenspelvereniging bij het Tabakhuis, Nieuwstraat 9. Daar staan stoelen klaar en zijn programma’s en toelichtingen beschikbaar. Een gedeelte van de luisterplaats is overdekt.
progr
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen