Grootste Kunstroute Hoevelaken ooit

Foto:

Nog niet eerder kende Kunstroute Hoevelaken een zo’n gevarieerd aanbod. Nog niet eerder waren er zoveel deelnemende kunstenaars.

Het ruime aanbod van deze 7e editie van de kunstroute toont aan dat het een volwassen evenement geworden is.
Dit jaar wordt de kunstroute in Hoevelaken gehouden op 27 en 28 september. Bijzonder is dat dit jaar maar liefst 54 kunstenaars zullen deelnemen. Dat is een record. Ook is het aanbod uitbreid naar toneel-, muziek- en dichtkunst. Dit jaar zet zelfs de Rabo Vastgoed Groep haar deuren open tijdens de kunstroute. De kunstroute is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevend cultureel evenement.
Tijdens de kunstroute exposeren Hoevelakense kunstenaars hun werk in eigen huiskamer, atelier of tuin, soms in combinatie met een kunstenaar van buiten Hoevelaken. Heeft Hoevelaken iets met kunst? vragen wij André Spruitenburg, voorzitter van het team dat jaarlijks de kunstroute organiseert. ‘Daar zit wel iets in. Het kleine Hoevelaken weet zich gezegend met een groot aantal inwoners die op een artistieke wijze actief zijn. Volgens kenners werken veel van deze kunstenaars op relatief hoog niveau. Ben je zelf ook kunstenaar? ‘Nee, ik ben geen kunstenaar, ik werk in het dagelijks leven in de ICT. Maar ons organisatieteam bestaat uit verschillende disciplines en van de vijf vaste teamleden zijn er drie actief kunstenaar. Dat geeft het team als voldoende artistiek bloed.
Hoe komen jullie aan 54 kunstenaars? ‘We werken met het principe van gastkunstenaars. Iedere Hoevelakense kunstenaar probeert een kunstenaar van buiten Hoevelaken uit te nodigen om tijdens de kunstroute samen op een locatie te exposeren. Zo krijg je vaak mooie verrassende combinaties van sculptuur en schilderkunst of van gedichten geïnspireerd op schilderijen. Dit jaar hebben we voor het eerst extra locaties aangeboden gekregen, waardoor we wat meer kunstenaars van buiten Hoevelaken een expositieruimte hebben kunnen bieden’.
De kunstroute lijkt ieder jaar groter te worden. Is het een doelstelling van de organisatie om het evenement groter te maken? ‘Ons doel is om een interessant cultureel evenement in Hoevelaken te organiseren waarbij de lokale kunstenaars een platform geboden wordt om hun werk en zichzelf te promoten richting een groot publiek. Meer exposerende kunstenaars maakt de kunstroute voor een groter publiek interessant. Meer bezoekers motiveert ook nieuwe kunstenaars om zich aan te melden. Daar is inderdaad een wisselwerking in te vinden.’
Kunstroute Hoevelaken wordt georganiseerd door een vast team en een groot aantal vrijwilligers. Financieel wordt het evenement mogelijk gemaakt door sponsors en bijdragen van de alle deelnemende kunstenaars. 
Een totaal overzicht van deelnemende kunstenaars aan de kunstroute is te vinden in het routeboekje dat de komende weken gratis af te halen is bij winkeliers in het centrum van Hoevelaken en bij musea en VVV’s in de omliggende gemeenten. Meer informatie is over de kunstroute is ook te vinden op www.kunstroutehoevelaken.nl en www.facebook.com/KunstrouteHoevelaken
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen