Natuurvriendelijk tuinieren

9 oktober vanaf 19.45 uur in het Groenhorst College aan de Luxoolseweg 1.

De IVN en Groei & Bloei organiseren een gezamenlijke informatieavond. Deskundige Hein van Bohemen gaat vertellen hoe de verstening van voor- en achtertuinen een halt toegeroepen kan worden. Hij laat zien hoe men groene daken en groene gevels kan creëren, op grote en op kleine schaal. Zo vergroot men aan, op en rond de woning de leefbaarheid voor planten, dieren en mensen.
De presentatie omvat naast theorie vooral veel praktische en inspirerende voorbeelden. Het afkoppelen van hemelwater  kan een inspiratiebron worden. Men kan voor het zichtbaar en “beleefbaar” maken van het hemelwater bloemenweiden, moerasjes en drink- en badderplaatsen voor vogels aan leggen. Een verlevendiging van de tuin!
Er is aandacht voor leefbaarheid in de voor- en de achtertuin, voor onderhoud en beheer. Ook wordt de rol van de kunst en de kunstenaar op het gebied van ecologie en natuureducatie geschetst.
Hein van Bohemen werkte bij de Natuurbeschermingsraad, bij Rijkswaterstaat en bij de Technische Universiteit  Delft. Zijn interesse en kennis liggen op het terrein van de landschapsecologie en de eco-engineering, het verbinden van techniek en natuur ten voordele van zowel de mens als de natuur.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen