The Hunger Games : het officiële boek bij de film

De leesboeken over De Hongerspelen zijn populair, de film The Hunger Games is een succes en dit boek sluit heel mooi bij dat succes aan.biebtip

Het is een uitbundig geïllustreerde film gids met heel veel grote kleurenfoto’s. Het boek geeft een kijkje achter de schermen van de film The Hunger Games. Het boek geeft eerst een overzicht van het ontstaan van de boeken. Daarna komen de cast, de locaties en de rekwisieten, de mensen en het maken van de film aan bod. De foto’s zijn vaak paginagroot en ook voor mensen die alleen de boeken kennen en niet de film hebben gezien erg leuk. Voor hen is het verrassend om de gezichten te zien van de hoofdrolspelers Katniss, Peeta en Gale. Het boek heeft een groot formaat waardoor de mooie foto’s goed uitkomen.

De interviews met de belangrijkste acteurs geven interessante informatie. De acteurs moesten vaak hard trainen om hun rol te kunnen spelen. Trainen in de sportschool en bijvoorbeeld gevechtstrainingen. Ook heel leuk is het deel over de special effects in de film en over de pruiken, hoeden en kleding. In het Capitool zijn de personen behoorlijk opvallend gekleed met felle kleuren. Voor District 12 is vooral veel grijs gebruikt. De scene waarin vierhonderd Capitoolfiguranten voorkomen vroeg veel van de make-up en kleding verzorgers. Alle figuranten moesten er perfect uitzien. Een team van dertig personen is 9,5 uur bezig geweest om iedereen op te maken. De teksten in het boek zijn gebaseerd op gesprekken met auteur Suzanne Collins, met de acteurs en de filmmakers. De teksten zijn interessant, maar het zijn vooral de mooie foto’s die van dit boek een aanrader maken.

biebtip jan Hungergames

Diana Pater

Strategisch beleidsmedewerker

 

Titel : The Hunger Games : het officiële boek bij de film
Schrijver : Kate Egan
Jaar van uitgave : 2012

Uitgeverij: Van Goor

 

Wilt u dit boek ook lezen? U vindt het bij de Bibliotheek gemeente Nijkerk! www.bibliotheeknijkerk.nl

Naar de catalogus om gratis te reserveren

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen