Meet & Greet met Annejet van der Zijl

Marina Lanting interviewt  Annejet van der Zijl.

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen literaire non-fictieschrijvers van ons land. Haar nieuwste boek is De Amerikaanse prinses, gaat over het veelbewogen leven van de Amerikaanse peetmoeder van prinses Beatrix. Dit boek bezette wekenlang de eerste positie op de bestsellerlijsten en er werden binnen vier maanden meer dan honderdduizend exemplaren van verkocht.

In 1998 debuteerde ze met Jagtlust, vier jaar later volgde Anna. De liefdesgeschiedenis Sonny Boy (2002) was een groot succes: er gingen meer dan een half miljoen exemplaren over de toonbank. Beide boeken, Anna en Sonny Boy, werden verfilmd en met diverse prijzen bekroond. Daarna verschenen nog Bernhard en Gerard Heineken, deze boeken werden bestsellers en sleepten diverse nominaties en prijzen in de wacht. Zelf ontving Annejet de prestigieuze Gouden Ganzenveer voor haar grote betekenis voor het geschreven en gedrukte woord.

De bibliotheek is vanaf 19.30 uur geopend. Na afloop zal er een signeersessie plaatsvinden. Toegangsprijs € 12,50 voor leden van de Bibliotheek en € 15,00 voor niet-leden (incl. koffie/thee). Kaarten online te bestellen via www.bibliotheeknijkerk.nl en te koop bij Boekhandel Roodbeen (Verlaat 13) en bij de bibliotheek in Nijkerk en Hoevelaken.