VVD: rolstoelgebruikers schandalig behandeld door Welzorg

Foto: rechtenvrij

De VVD in de gemeente Nijkerk constateert grove nalatigheden met cliƫnten van het bedrijf Welzorg. Dat schrijft de partij in een persbericht

Welzorg is als enige verantwoordelijk voor het aanleveren en onderhouden van hulpmiddelen voor gehandicapten.

Raadslid Kees van den Heuvel: “Er bereiken ons tal van klachten over de serviceverlening van Welzorg. Zo is een geval bekend van een vrouw die al anderhalf jaar wacht op een geschikte rolstoel en sindsdien rond moet rijden in een door de assen gezakt exemplaar. Ook is ze uitgescholden door medewerkers van Welzorg.”

Voorheen gold Meyra als aanbieder van rolstoelen, maar sinds enige tijd is het contract overgenomen door Welzorg. Niet alleen in de regio Nijkerk maar overal waar Welzorg actief is, regent het sindsdien klachten. Mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn soms maanden bezig een passende rolstoel te krijgen. Reparatieverzoeken blijven liggen of cliƫnten krijgen te horen dat ze nog wel even door kunnen rijden met een lekke band.

De VVD heeft de gemeente gevraagd of zij bekend is met de klachten, welke maatregelen zijn genomen, of mogelijk een beroep kan worden gedaan op andere aanbieders en of de gemeente overweegt het contract met Welzorg op te zeggen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen