Boetes voor illegale horeca

De gemeente Nijkerk heeft de organisator van een groot feest een boete opgelegd van 1360 euro. De organisator had tijdens het feest alcohol verstrekt, terwijl deze daarvoor geen vergunning had.

Begin december was er aan de Slichtenhorsterweg in het buitengebied van Nijkerk een groot feest. Bezoekers konden, na betaling van 20 euro, onbeperkt bier, sterke drank en andere consumpties krijgen. Voor dit feest was geen Drank- en Horecavergunning afgegeven. De inspecteur van de gemeente Nijkerk trof bij een controlebezoek meerdere flessen sterke drank en zo’n 20 fusten bier aan. Een aantal daarvan was al via de twee taps geleegd.
Voor de gemeente, die verantwoordelijk is voor de handhaving van de regels van de Drank- en Horecawet, was dit aanleiding om de hoogst mogelijke bestuurlijke boete op te leggen. In een toelichting heeft de gemeente aangegeven, dat als er alcoholhoudende drank wordt verstrekt waarvoor eerst een bedrag is betaald en waarbij ook geen enkele controle op leeftijd wordt toegepast, een boete op zijn plaats is. Als er bovendien zo’n grote hoeveelheid bier is ingeslagen, dat er genoeg is voor honderden bezoekers, kan er naar de mening van de gemeente niet meer worden gesproken over een ‘beperkt besloten feestje’. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen