Positief resultaat voor Nijkerk in 2013 

Foto: Arjen Gerritsma

De gemeente Nijkerk heeft vandaag haar jaarstukken over 2013 gepresenteerd. De gemeente sluit het jaar af met een positief resultaat van € 690.000. Het algemene beeld over 2013 is ook positief. 

In Nijkerk werd met veel inzet gewerkt aan tal van projecten. Die lieten voornamelijk mooie resultaten zien. Dat werd mede mogelijk dankzij de inzet van burgers en maatschappelijke organisaties, die betrokken waren bij de voorbereiding of uitvoering van het beleid. 

Samen bouwen aan de gemeente
Nijkerk is een gemeente in ontwikkeling met veel grote projecten, die vaak een doorlooptijd van meerdere jaren hebben. Ook in 2013 zijn veel projecten voorbereid, in uitvoering genomen of afgerond. Hieronder een aantal voorbeelden.
Natuurlijk stond het gehele jaar in het teken van 600 jaar stadsrechten, wat samen met de burgers feestelijk werd gevierd. Bij de Oosterpoort werd na jaren van voorbereiding gestart met de bouw. Vanaf 1 april 2013 worden vergunningverlening, toezicht en handhaving in het omgevingsrecht uitgevoerd door de Omgevingsdienst De Vallei. De drie decentralisaties in sociaal domein zijn opgestart, waarbij er wordt samengewerkt met de regio Amersfoort en Food Valley. De herinrichting van de wijk Bruins Slot werd afgerond, waarbij ook de riolering volledig is vervangen. Voor een aantal projecten is de voorbereiding opgestart, die in 2014 worden uitgevoerd: Bijenvlucht, Amersfoortseweg en Arkervaart-Oost. In 2013 werd de overgang per 1 januari 2014 van de gemeentelijke brandweer naar de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden (VGGM) voorbereid. Er werd gestart met de nieuwbouw van Brede School De Koningslinde (de nieuwe naam van de Koningin Beatrixschool). De oplevering staat gepland voor de zomer van 2014. En in december 2013 is de Jeugdnota Samen Opvoeden 2014 – 2018 vastgesteld. Deze nota is op een interactieve wijze met inwoners en samenwerkingspartners tot stand gekomen.
Burgerjaarverslag 
Tot nu toe bood de burgemeester tegelijk met de jaarstukken een burgerjaarverslag aan. De kamer heeft een wetswijziging in voorbereiding om het verplichte burgerjaarverslag per 1 januari 2015 te laten vervallen. Daarom heeft de burgemeester ervoor gekozen om een versoberde versie van het burgerjaarverslag te maken. De voorgeschreven onderwerpen worden beschreven in een bijlage van het hoofdstuk “Programma Inwoners en Bestuur” van de jaarstukken.
Besluitvorming
Het college biedt de gemeenteraad de jaarstukken aan, voor behandeling in de raadsvergadering op 26 juni. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen