Brede belangstelling Inkoopdag voor zorg

Op woensdag 2 juli was de inkoopdag voor alle partners welzijn en zorg in de gemeente Nijkerk. Er waren zo’n 50 mensen van verschillende maatschappelijke en sociale organisaties op de uitnodiging van de gemeente  afgekomen. Zij wilden graag horen hoe zij kunnen deelnemen aan een gezamenlijk inkoopnetwerk: een manier om samen voor de inwoners ook in de toekomst hun hulpvraag te ondersteunen.

Wethouder Marly Klein heette alle aanwezigen hartelijk welkom. Daarna luisterden de deelnemers naar de presentatie van Jan Hutten, (projectleider Inkoop). Hij wist in korte tijd te schetsen wat er op het gebied van de zorg in Nederland gaat veranderen, wat dat voor de aanwezigen betekent en waarom het college van Nijkerk de voorkeur heeft aangegeven voor bestuurlijk aanbesteden. Eén van de aanwezigen merkte achteraf op: “Het was een begrijpelijk, helder verhaal. Zo wordt lastige ingewikkelde materie gewoon duidelijk.”
Tim Robben, landelijk expert op Inkoop, ging daarna inhoudelijk in op het model van bestuurlijk aanbesteden. Hij besprak de basisovereenkomst met een aantal algemene spelregels. Er waren verschillende vragen, maar daarop kregen de aanwezigen direct antwoord. Tussendoor was er voldoende ruimte voor de aanwezigen om te netwerken.  
Nadien reageerden de mensen enthousiast: “Ik kende het verhaal van bestuurlijk aanbesteden al, maar voor iedere regio is het weer net een beetje anders. Ik ben blij ook het Nijkerkse verhaal gehoord te hebben.” En: “Het inkoopverhaal krijgt nu handen en voeten en het wordt nu concreet. Dat is prettig.” Maar ook: “En nu samen aan de slag!”
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen