Samenwerking in de Week van de Veiligheid

Foto:

De gemeente Nijkerk besteedt van 6 tot en met 10 oktober 2014 aandacht aan de Week van de Veiligheid. Tijdens deze campagneweek organiseert – of haakt de gemeente aan – bij activiteiten op het gebied van veiligheid. De activiteiten zijn in samenwerking met veel (veiligheids)partners tot stand gekomen.

Burgemeester Renkema: “De gemeente Nijkerk en de veiligheidspartners nodigen u uit om deel te nemen aan de activiteiten in de Week van de Veiligheid. Zo kunnen we met elkaar bijdragen aan een veiliger woon- en leefomgeving. Of u nu jong of oud bent, voor iedereen is er een leuke activiteit in de Week van de Veiligheid!”
Maandag 6 oktober
anti fietsdiefstalactie station Hoevelaken en voorlichtingsavond Sint Jozef
Gemeente en politie houden een gezamenlijke anti-fietsdiefstalactie op station Hoevelaken, Stoutenburgerlaan 23. Het Centrum Fietsdiefstal geeft van 12.00 – 18.00 uur voorlichting. Fietswereld Henk van de Kleut verzorgt die middag ook verschillende activiteiten.
’s Avonds organiseert de Zonnebloem – afdeling Nijkerk, samen met de Politie, Sint Jozef en het Centrum voor Criminaliteitspreventie Veiligheid een speciale bijeenkomst voor senioren. Beroving door een ‘babbeltruc’ en woninginsluiping komt steeds vaker voor: onbekenden bellen aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen de indringers geld en andere waardevolle bezittingen. De bijeenkomst is voor maximaal 100 personen. Naast de bewoners van Sint Jozef en leden van de Zonnebloem zijn andere senioren uit de gemeente ook welkom. 
Van 19.00 – 21.00 uur in Sint Jozef, Huserstraat 6.
Dinsdag 7 oktober
Veranker uw kentekenplaat, iSocial en “Samen op pad” 
De politie heeft de afgelopen periode meer meldingen ontvangen van gestolen kentekenplaten. 
Om deze vorm van diefstal tegen te gaan, is er op dinsdag 7 oktober tussen uur 10.00 en 15.00 uur gelegenheid om het kenteken gratis te laten verankeren aan de auto. Monteurs van Visser Automotive worden hierbij geholpen door leerlingen van Praktijkonderwijs Accent, locatie: Boekdrukker 1 – 3, Nijkerk.
Bij Accent Praktijkonderwijs vindt op deze dag ook een voorstelling plaats voor de leerlingen van de school van Theater gezelschap van Engelenburg. iSocial vertelt het verhaal van drie jongeren die hun weg proberen te vinden in de wereld van internet en sociale media. 
´s Avonds wordt in Nijkerkerveen het inbraakpreventieproject “Samen op pad” georganiseerd, wijkbewoners gaan van 20.00 tot 22.00 uur samen met de Politie en Opsporingsambtenaren de wijk in. Waar zij opvallende zaken zien worden witte voetjes uitgedeeld. Bijvoorbeeld bij openstaande ramen en slechte verlichting. 
Woensdag 8 oktober
“Samen op pad” herhaling op de  Boerderijakkers
Donderdag 9 oktober
iSocial, “Samen op pad”: In het Corlaer College wordt voor de leerlingen van het VMBO de voorstelling iSocial herhaald. Ook wordt in de wijk Kamperbuurt in Nijkerk het inbraakpreventieproject “Samen op pad” herhaald.  
Woensdagavond 15 oktober 
Ouders van de leerlingen kunnen de voorstelling iSocial te zien. Dit kan in het Corlaer College van 19.30 tot 21.00 uur. Voor deze bijeenkomst kunt u zich aanmelden via het Centrum van Jeugd en Gezin via [email protected] t.a.v. Social Media.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen