Start gebiedsteams

De gemeente start met een pilot voor sociale gebiedsteams om de ondersteuning aan de inwoners van Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen zo goed mogelijk en in hun eigen buurt aan te bieden. 

Het gaat om vier gebiedsteams: Hoevelaken, Nijkerk-centrum, Nijkerk-Paasbos en Nijkerkerveen-Corlaer. De eerste twee gebiedsteams – Corlaer en Centrum – zijn al gestart. De overige twee beginnen nog voor 1 januari 2015. In juni 2015 wordt de nieuwe werkwijze geëvalueerd.
Het gebiedsteam staat met raad en daad naast de mensen en door de vier verschillende gebiedsteams, is er bij alle inwoners wel één in hun buurt. Het team is er voor jong en oud. De professionals van de gebiedsteams zijn er voor mensen met vragen of zorgen over het functioneren in de samenleving, maatschappelijke ondersteuning, werk en inkomen, het opvoeden van kinderen, psychische problemen, eenzaamheid, etc. Daar waar zwaardere hulp nodig is, zorgen de medewerkers van de gebiedsteams dat de juiste ondersteuning ingeschakeld wordt. De gebiedsteamprofessional blijft betrokken bij de ondersteuning ook wanneer de inwoner door een andere organisatie geholpen wordt. 
De gebiedsteams werken niet vanuit een kantoor. De (keukentafel)gesprekken worden zoveel mogelijk bij mensen thuis gevoerd. Voor mensen die op dit moment ondersteuning van de gemeente ontvangen, verandert er nu nog niks. Voor mensen die voor het eerst op zoek gaan naar ondersteuning op het gebied van de Wmo, jeugdzorg of participatie, kan het zo zijn dat hun vraag door een professional van een gebiedsteam wordt behandeld. Mensen kunnen nog steeds terecht bij 14 033 (het klant contact centrum) of bij de huidige loketten in het stadhuis. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen