Contracten Wmo en Hulp bij het huishouden rond

Vanaf 2015 worden gemeenten verantwoordelijk voor veel nieuwe taken in het Sociaal Domein. Dit betekent onder andere dat de gemeente Nijkerk voor haar inwoners zorg moet inkopen. 

Voor ondersteuning via de Wmo en voor Hulp bij het huishouden zijn de onderhandelingen voor deze inkoop afgerond. Gelet op de onderhandelingen heeft het college er vertrouwen in dat inwoners bij bestaande aanbieders diensten kunnen blijven afnemen.
Alle geïnteresseerde aanbieders kunnen nu de overeenkomsten ondertekenen en naar de gemeente retour sturen. De gemeente publiceert daarna een totaaloverzicht van alle aanbieders per 2015. 
Op 30 oktober staat op de agenda van de gemeenteraad het aanvullend beleidskader over het sociaal domein. Dan wordt zowel voor inwoners als aanbieders duidelijk hoe het beleid voor onder andere Hulp bij het huishouden eruit gaat zien. 
Openbaar inkoopproces
De inkoop is via een openbaar en transparant proces verlopen en actief met de aanbieders vormgegeven. Via zogenaamde openbare overlegtafels zijn de overeenkomsten besproken. Op 20 oktober is met de aanbieders Wmo en AWBZ overeenstemming bereikt over de deelovereenkomst ‘Niet algemeen toegankelijke voorzieningen’ inclusief de prijsstelling voor 2015. Dit zijn alle Wmo/AWBZ-voorzieningen waarvoor een beschikking noodzakelijk is. 
Op 8 en 20 oktober is met de vier huidige aanbieders de deelovereenkomst ‘Hulp bij het huishouden’ besproken. Met deze aanbieders is op 22 oktober overeenstemming bereikt. 
De overeenkomsten zijn via www.nijkerk.eu/inkoop in te zien. De overlegtafels met de aanbieders worden in 2015 voortgezet zodat de uitvoering goed kan worden gevolgd en dat tijdige bijsturing waar nodig mogelijk is.
Dit is een bericht van de gemeente
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen