Overeenstemming met jeugdzorgaanbieders

Meer dan 120 organisaties en instellingen gaan in de gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Scherpenzeel, Veenendaal en Rhenen vanaf 1 januari 2015 zorg leveren voor jeugdigen. 

e zeven FoodValley gemeenten hebben de inkoop van deze zeer grote en belangrijke opgave zo goed als afgerond. Er is met vrijwel alle partijen overeenstemming over welke zorg ze kunnen bieden en voor welke prijs. De contractteksten zijn vandaag aan de aanbieders verstuurd en volgende week volgen de te tekenen exemplaren. 
 
Bij de inkoop was het uitgangspunt om maximaal gebruik te maken van de kennis en transformatievoorstellen van de aanbieders. De offertes van zorgaanbieders waren daarom het vertrekpunt voor de contractbesprekingen. De korting op de budgetten betekende uiteraard wel dat er stevig onderhandeld moest worden. 
Ondanks de budgettaire kortingen en de tijdsdruk die het Rijk gemeenten heeft opgelegd, hebben de samenwerkende gemeenten samen met de aanbieders van jeugdzorg nu een stevige basis om na 1 januari zorgcontinuïteit te bieden aan hun inwoners. Bestuurlijk trekker René Windhouwer (wethouder Nijkerk): “Ik ben ontzettend blij met dit resultaat. Het gaat ons tenslotte om het belang van kinderen. Zij moeten de zorg kunnen krijgen die nodig is. En die kunnen we nu bieden. Voor alle zorgvormen hebben we afspraken met aanbieders. Ik ben erg tevreden dat we samen met de aanbieders dit resultaat hebben bereikt. Maar dit is pas het begin. Gemeenten en zorgaanbieders hebben gezamenlijk de verantwoordelijkheid om te zorgen dat binnen het budget de jeugdigen die dat nodig hebben jeugdhulp krijgen. Daarvoor is de transformatie hard nodig.”
Verdere uitvoering
De onderhandelingen zijn bijna afgerond, ondanks het feit dat nog steeds niet alle informatie over exacte aantallen cliënten en budgetten van het Rijk beschikbaar is. René Windhouwer: “Het is onze verantwoordelijkheid om jeugdigen en hun ouders zoveel mogelijk zekerheid te bieden en dat hebben we nu gedaan. We hebben als gemeenten en aanbieders een essentiële mijlpaal bereikt”. 
Dit is een bericht van de gemeente
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen