Nieuw woonruimteverdelingssysteem

Foto:

Op 24 november 2014 wordt het regionale woonruimteverdelingssysteem van de regio Eemvallei gelanceerd. De gemeente Nijkerk sluit zich aan bij dit regionale systeem. 

De sociale huurwoningen in de gemeente Nijkerk worden vanaf deze datum op een andere manier verdeeld. Dit betekent dat woningzoekenden in vervolg via www.woningneteemvallei.nl moeten reageren op het beschikbare huurwoningaanbod. 
Nieuw systeem 
De introductie van het regionale systeem betekent een aantal wijzigingen voor de inwoners van Nijkerk. De beschikbare sociale huurwoningen worden gepubliceerd op de regionale website in plaats van op de website van de WSN en in de Stad Nijkerk. Nieuw is ook dat alle sociale huurwoningen via www.woningneteemland.nl worden aangeboden. De WSN, de Alliantie en De Goede Woning werkten al samen. Portaal en Mooiland sluiten zich nu ook aan. Een andere verandering is dat woningzoekenden zich moeten inschrijven. Hiervoor worden inschrijfkosten gevraagd. En woningzoekenden uit de gemeente Nijkerk kunnen straks ook reageren op woningaanbod in de overige deelnemende gemeenten in de regio Amersfoort: Amersfoort, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg. Omgekeerd kunnen inwoners van deze gemeenten niet reageren op het woningaanbod in Nijkerk. 
Nieuwe regels
De introductie van het nieuwe woonruimteverdelingssysteem betekent niet alleen dat de manier waarop het beschikbare aanbod gepubliceerd wordt, maar ook de wijze waarop woningzoekenden moeten reageren wordt aangepast. De gemeente Nijkerk heeft van de mogelijkheid gebruik gemaakt om de regels van het toewijzen van woningen te vereenvoudigen. Het onderscheid tussen starters, vestigers en doorstromers wordt losgelaten. Alle woningzoekenden kunnen reageren op het beschikbare woningaanbod. Er geldt alleen een uitzondering voor specifieke woningen voor senioren of woningen in een woon-zorgcomplex. De woningen worden verdeeld op basis van inschrijfduur of loting. Dit staat bij de advertentie van de woning vermeld. 
Urgentieregeling
De gemeente Nijkerk kent een urgentieregeling. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet de woningzoekende een aanvraag indienen bij de gemeente. Vervolgens wordt er extern beoordeeld of er daadwerkelijk hiervan sprake is. Dit blijft ongewijzigd. Nieuw is dat woningzoekenden met een urgentieklaring voor een periode van drie maanden recht hebben op voorrang. 
Dit is een persbericht van de gemeente
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen