Patiënt heeft baat bij innovatie apotheek Meander Medisch Centrum

“Apotheken moeten continue vernieuwen, daar heeft de patiënt baat bij’’, zegt manager van de zieken-huisapotheek Monique van der Westerlaken (midden) tijdens het symposium 'Maatwerk door innovatie' in Meander Medisch Centrum.
“Apotheken moeten continue vernieuwen, daar heeft de patiënt baat bij’’, zegt manager van de zieken-huisapotheek Monique van der Westerlaken (midden) tijdens het symposium 'Maatwerk door innovatie' in Meander Medisch Centrum.
Foto: Meander Medisch Centrum / Frank Noordanus

Farmaceutische zorg is van groot belang tijdens en na een ziekenhuisopname. Patiënten zijn gebaat bij maatwerk als het om medicatie gaat. Deskundigen zijn het erover eens: apotheken moeten continu innoveren. De ziekenhuisapotheek van Meander Medisch Centrum is een voorbeeld van innovatie.

Dat bleek tijdens het symposium ‘Maatwerk door innovatie’ in Meander Medisch Centrum op 22 januari jongstleden. Patiënten, apothekers en zorgverzekeraar gingen met elkaar in discussie over de noodzaak van continue vernieuwing in de farmaceutische zorg.

Een goed voorbeeld uit de praktijk van de ziekenhuisapotheek is het medicatieveiligheidsconsult. De medicatie van de patiënt wordt door de apotheker besproken met de behandelend arts en op maat aangepast op zijn behoefte. Daarmee worden ongewenste effecten van medicatie zoveel mogelijk uitgesloten.

,,Automatisering van systemen en samenwerking met andere zorgverleners zijn heel belangrijk,” zegt apotheek manager Monique van der Westerlaken, ,,maar minstens zo belangrijk is het om patiënten al in het ziekenhuis actiever bij hun behandeling met medicatie te betrekken. Dat bepaalt mede het succes van de verdere behandeling thuis.”

Over Meander Medisch Centrum
Meander Medisch Centrum heeft de ambitie om elke dag de beste zorg te leveren. Iedere patiënt kan rekenen op klantvriendelijke, deskundige en betrouwbare zorg. Meander Medisch Centrum is een topklinisch ziekenhuis, heeft medische opleidingen voor veel specialismen in huis en verricht veel wetenschappelijk onderzoek. De zorg in Meander is hooggespecialiseerd en gebaseerd op de nieuwste medische inzichten.
www.meandermedischcentrum.nl Twitter @MeanderMC , Facebook MeanderMC.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen