Altijd snel terecht in Mammacentrum Harderwijk

Foto: st Jansadl

HARDERWIJK – In het Mammacentrum Harderwijk, onderdeel van ziekenhuis St Jansdal Harderwijk, kunnen patiënten gegarandeerd binnen twee werkdagen terecht, staat een deskundig team klaar en krijgen de meeste patiënten onderzoek en uitslag op één dag.

Dit wordt ook gegarandeerd nu de bus voor het bevolkingsonderzoek in Nijkerk staat. Het Mammacentrum houdt hiermee rekening en heeft extra onderzoeksplaatsen beschikbaar.

In het mammacentrum worden alle patiënten met een afwijking in de borst behandeld, begeleid en gecontroleerd. Voor de zorg voor patiënten met kanker werkt het St Jansdal nauw samen met het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam. Op de website www.mammacentrumharderwijk.nl staat het hele traject rond de mammazorg omschreven. Goede voorlichting is van groot belang. Persoonlijke communicatie blijft voor St Jansdal het allerbelangrijkste. Daarom krijgen alle patiënten een vast aanspreekpunt binnen het Mammacentrum waarmee ze altijd contact kunnen opnemen.

Snel uitslag
Omdat het wachten op een uitslag veel onzekerheden met zich meebrengt, kent het Mammacentrum sneldiagnostiek. Dit betekent dat patiënten ’s morgens komen voor een anamnese en lichamelijk onderzoek. Vervolgens wordt op dezelfde dag op de röntgenafdeling een mammografie, echografie en indien nodig een punctie of MRI gedaan. ‘s Middags krijgen patiënten de uitslag van de mammografie en het echo-onderzoek bij de verpleegkundig specialist mammacare of de chirurg. De uitslag van een eventuele punctie krijgt de patiënt twee dagen later bij de verpleegkundig specialist mammacare of chirurg.

Kwaliteit
Het Mammacentrum is in het bezit van het zogenoemde roze lintje. Dit betekent dat het centrum voldoet aan de strenge eisen die de Borstkankervereniging Nederland (BVN) stelt voor patiëntgerichte borstkankerzorg in Nederland.

Voor een afspraak bij Mammacentrum Harderwijk is een verwijzing van de huisarts of medisch specialist nodig. Een eerste afspraak kan gemaakt worden via het telefonische intakebureau van het ziekenhuis, 0341- 463848.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen