Volle zaal bij startbijeenkomst Dementievriendelijk Hoevelaken

Foto: Fotokring Hoevelaken

Woensdag 21 september, op Wereld Alzheimer Dag, was in Hoevelaken veel belangstelling voor de startbijeenkomst van het project Dementievriendelijk Hoevelaken.

Veel suggesties en aandachtspunten

Vertegenwoordigers van de huisartsen, organisaties in zorg en welzijn, vrijwilligersorganisaties waren aanwezig, maar ook mantelzorgers, belangstellenden en mensen met dementie zelf waren aanwezig. Na informatie over het project en een interview met een mantelzorger en een huisarts, was er gelegenheid voor onderlinge discussie en het uitwisselen van ervaringen. Dat leverde veel suggesties en aandachtspunten op. Veel deelnemers aan de avond gaven aan mee te willen denken en doen om te komen tot een Dementievriendelijk Hoevelaken. Het komend jaar zullen we verdere stappen zetten naar een meer dementievriendelijke gemeenschap.

Nog veel vragen te beantwoorden

De komende jaren zullen meer mensen dementie krijgen of in hun omgeving te maken krijgen met dementie en dan is het belangrijk dat de omgeving dat herkent, weet wat zij kan doen en hoe er mee om te gaan. Een Dementievriendelijke Gemeente is een samenleving, waarbij mensen met dementie langer thuis kunnen wonen met een waardevol netwerk om hen heen, een zinvolle daginvulling en ondersteuning voor de mensen die voor hen zorgen.

Hoe kunnen we dat in Hoevelaken in beweging zetten? Wat is er, wat gaat goed, wat sluit aan bij de wensen van mensen met dementie en wat kan er verbeterd worden? Hoe kunnen mensen met dementie zo lang mogelijk mee blijven doen, bijvoorbeeld bij de sportvereniging of het koor? Hoe maken we het mogelijk dat zij zolang mogelijk hun eigen boodschappen kunnen blijven doen? Dat zijn onder andere de vragen die komend jaar op de agenda staan van Dementievriendelijk Hoevelaken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen