Minder woningen in Woonpark

Foto: nijkerk.nieuws.nl

In april was er veel belangstelling voor het Woonpark Hoevelaken. De meningvormende bijeenkomst onlangs in de Klepperman werd maar matig bezocht. Dat schrijft Wijnand Koooijmans in de Stad Nijkerk.

150 woningen

In het toekomstige Woonpark Hoevelaken mogen maximaal 180 woningen worden gebouwd. Dat aantal wordt door de gemeente Nijkerk opgenomen in het op te stellen bestemmingsplan. Of dat aantal er komt is overigens de vraag. Volgens Herbert Bosch van initiatiefnemer BPD wordt momenteel uitgegaan van 150 tot 155 woningen waar er eerst 165 waren gepland. Het geheel moet een groene uitstraling krijgen waarbij verschillende woontypes worden gebouwd. Bosch zegt dat het kunstwerk op het terrein behouden blijft.

Dat lagere aantal is onder meer een gevolg van overleg met omwonenden. Door dit veelvuldig overleg verwacht projectleider Hendrik Visser van de gemeente Nijkerk niet dat tegen het plan bezwaar wordt gemaakt bij de Raad van State. Die bezwaren liepen eerst nog hoog op.

Witte Huis

Het Woonpark is gepland op het terrein van wat in de volksmond Het Witte Huis wordt genoemd. Het is het pand van het voormalige Bouwfonds Nederlandse Gemeenten, nu in gebruik bij BPD. Het geheel moet een groene uitstraling krijgen waarbij verschillende woontypes worden gebouwd. Bosch zegt dat het kunstwerk op het terrein behouden blijft.

Zowel BPD als wethouder Wim van Veelen zijn voorstander van een flexibel bestemmingsplan. Volgens van Veelen kan dan beter worden ingespeeld op de soms snel wijzigende maatschappelijke ontwikkelingen. Aansluiting wordt gezocht bij het inmiddels aan een architect verkochte kasteel Hoevelaken.

bron: De Stad Nijkerk

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen