Bescherm de prachtige dorpsentree van Hoevelaken

Foto: Google streetview

Amersfoort wil zonnepanelen langs de Nijkerkerstraat ten noorden van de Westerdorpstraat.

Stichting Hoevelaken Bereikbaar en Leefbaar komt tegen deze plannen in het geweer. Ze doen de fraaie landelijke entree van het dorp met het Hoevelakense Bos op de achtergrond teniet. De Stichting wil dit met alle macht zien te voorkomen. Honderden bewoners en ook bezoekers genieten dagelijks van dit prachtige beeld als ze het dorp inrijden.

Weidegebied binnen Amersfoortse grenzen

2016-10-09-nijkerkerstraat

De gemeente Amersfoort heeft een onderzoek laten uitvoeren naar mogelijke locaties voor windturbines en zonnepanelenvelden binnen de gemeentegrenzen. Daarbij is ook het weidegebied langs de Nijkerkerstraat ten noorden van de Westerdorpstraat bij de dorpsentree van Hoevelaken in beeld gekomen. Dit gebied zou geschikt zijn om vol te zetten met zonnepanelen.

Reden voor het onderzoek is het realiseren van de doelstelling van de gemeente Amersfoort voor grootschalige milieuvriendelijke energieopwekking om daarmee in het jaar 2030 een energie neutrale stad te worden, onafhankelijk van fossiele brandstoffen.

Het betreffende weidegebied behoorde oorspronkelijk bij Hoevelaken maar is bij de gemeentelijke herindeling in 2000 overgegaan naar Amersfoort. De Stichting heeft bij de gemeente Amersfoort bezwaar aangetekend tegen de plannen en heeft ook de gemeente Nijkerk verzocht om zich ook in te zetten voor het behoud van dit fraaie dorpsentree.

2016-10-09-zonnepanelen-amersfoort-nijkerkerstraat

Geen windturbines op Knooppunt Hoevelaken

In de plannen van de gemeente Amersfoort zijn ook windturbines op diverse locaties voorgesteld. Oorspronkelijk waren er plannen voor plaatsing op en rond het Knooppunt Hoevelaken zelf. Daar heeft de Stichting bezwaar tegen heeft aangetekend vanwege de extra geluidsoverlast dat dit voor Hoevelaken zou inhouden.
Daar is nu in de huidige plannen van afgezien, zo lijkt het. De dichtstbijzijnde locatie is bedrijventerrein “De Hoef”. Daar is een aantal windturbines gepland. De Stichting is van mening dat de afstand tot Hoevelaken voldoende groot is om daarvan geen overlast te ondervinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen