Geen zonnepanelen bij ingang Hoevelaken

Foto: fotomontage stichting HB&L

1100 mensen vulden de enquête van de de Stichting Hoevelaken Bereikbaar & Leefbaar. Dat is 15% van de Hoevelakense bevolking. 95% is tegen de komst van zonnepanelen bij de ingang van Hoevelaken.

 

Wel zonne-energie, maar niet op die plaats

20116-11-05-kaart-zonnepanelen-dorpsingang-hoevelakenHet is niet zo dat de inwoners tegen het opwekken van zonne-energie zijn, want 88% van de respondenten is daar voorstander van. Men wijst het alleen af op de voorgestelde locatie omdat het ernstig afbreuk zal doen aan het landschap ter plaatse, de fraaie dorpsentree van Hoevelaken en de landschappelijke waarde van Het Hoevelakense Bos. Het volledig resultaat van de enquête staat op www.hoevelakenbereikbaar.nl.

Afzien van zonnepanelen-veld

Ondersteund door de uitslag van de enquête heeft de Stichting de Gemeente Amersfoort verzocht om af te zien van plaatsing van een zonnepanelen-veld op deze locatie en deze locatie te behouden als groene buffer tussen de twee gemeentes. Tegelijk heeft zij de raad van Nijkerk gemotiveerd om daar ook stelling tegen te nemen en op te komen voor de belangen en wensen van haar inwoners. Onder andere de VVD heeft dat inmiddels gedaan en wethouder Veelen op pad gestuurd.

Beschermde status

2016-11-14-zonnepanelen-hoevelaken-1-900x500

De Stichting streeft er naar dat het gehele gebied bij de dorpsingang een beschermd agrarische status krijgt en onderdeel wordt van de groene zone tussen Amersfoort en Nijkerk waarover de gemeentes met elkaar in overleg zijn. Daarbij hoort ook het verder ontwikkelen en uitbreiden van het naastgelegen Hoevelakense Bos dat sterk onder druk staat door de toenemende bezoekers aantallen uit zowel Hoevelaken als Vathorst. Daar kan straks ook prachtig een aanvulling voor komen uit de gebied- en natuurcompensatie die Nijkerk van RWS zal ontvangen voor het gebied dat door de toekomstige asymmetrische uitbreiding van de A28, als onderdeel van het reconstructieproject van Knooppunt Hoevelaken, aan de Nijkerks kant verloren zal gaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen