Ook gemeenteraad tegen komst Amersfoortse zonnepanelen

Foto: fotomontage stichting HB&L

De hele gemeenteraad vraagt de gemeenteraad van Amersfoort om de plannen voor de zonnepanelen aan de ingang van Hoevelaken in de prullenbak te gooien.

Begin oktober zwengelde de stichting Hoevelaken Bereikbaar en Leefbaar de zaak aan. De stichting hield een enquête. Daaruit bleek bijna iedereen tegen de komst van de zonnepanelen bij de ingang van Hoevelaken te zijn. Vrijdag 18 november heeft de Nijkerkse raad het verhaal opgepakt . Ze schreef een brandbrief naar de collega’s in Amersfoort.

Drie argumenten

Volgens de raad is met Amersfoort afgesproken, dat het betreffende gebied agrarisch zou blijven. Dat is afgesproken bij een grenscorrectie een aantal jaren geleden. Daardoor bleef “de open landschappelijke dorpsentree van Hoevelaken en het vrije uitzicht op het Hoevelakense bos in stand.”

 

Amersfoort en Nijkerk praten over een gezamenlijke invulling van een groene recreatieve zone. Die moet dienen als buffer voor de verstedelijking en als noodzakelijke mogelijkheid voor gezonde recreatie. Daar past zo’n zonnepanelenpark niet in.

In de raad van Nijkerk is geen draagvlak voor welke andere bestemming dan ook van de betrokken weilanden.

Kortom de raad van Nijkerk is mordicus tegen. Ze sluit de brief af met deze zin:”We hopen dat u onze klemmende oproep zult honoreren om de locatie een mooie landelijke entree te laten blijven, door met een strekkend amendement het Amersfoortse raadsvoorstel aan te passen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen