Huis van de week: Duifhuis 23

Foto: Domicilie

Kom kijken en u bent verrast! Deze goed onderhouden hoekwoning is aan de achterzijde flink uitgebouwd met een gezellige eetkamer en keuken.

Verder heeft de woning een ruime woonkamer, een garage annex hobbyruimte, een carport en maar liefst vijf slaapkamers op de verdiepingen. Ideaal voor een groter of een samengesteld gezin waar iedereen zijn eigen kamer wenst. Maar liefst 446 m³ inhoud (excl. bijgebouwen) en met parkeergelegenheid op eigen terrein. Een buitenkans!

De Duifhuis is een mooie, rustige straat in een kinderrijke buurt vlakbij scholen, treinstation en het stadscentrum. Hoe fijn is dat de kinderen lopend naar basisschool kunnen en dat ze zelf veilig op de fiets kunnen naar de voetbalclub en de manege? Deze buurt is geliefd vanwege zijn ruime opzet en strategische ligging. De bebouwing is divers (tussen-, hoek- en halfvrijstaande woningen) en er is diverse openbaar groen.

Begane grond
Entree/hal met toiletruimte, meterkast en trapopgang naar de verdieping. Onder de trap is een handige bergruimte, ideaal voor jassen en schoenen. Een deur in de hal geeft toegang tot de woonkamer. De paneeldeuren en de lambrisering op de muren geven de hal een huiselijke uitstraling.

Doordat de woning aan de achterzijde is uitgebouwd, is de voormalige keukenruimte bij de woonkamer getrokken. Hierdoor is er een royale leefruimte ontstaan. De schouw met gelkachel is het centrale punt in de woonkamer en er is plek voor een speelruimte voor de kinderen of voor een bureau. De vloer is afgewerkt met massief eikenhouten vloerdelen. Heeft u liever een open haard of houtkachel? Het rookkanaal is vanaf de eerste verdieping nog aanwezig.

Dubbele schuifdeuren in de woonkamer leiden naar de woonkeuken met eetkamer. Een mooie, lichte ruimte met openslaande deuren naar de tuin. De keuken, vernieuwd in 2002, heeft een L-vormige inrichting voorzien van een natuurstenen aanrechtblad. Kookliefhebbers opgelet: alle benodigde inbouwapparatuur is aanwezig, inclusief een brede oven en een grote kookplaat. De vloer is afgewerkt met plavuizen en voorzien van behaaglijke vloerverwarming.

Vanuit de eetkamer is een tweede hal met bergkast en toegang tot de carport. Dit is de deur die de bewoners meestal gebruiken als ze thuiskomen, ook erg handig als u thuis komt met de wekelijkse boodschappen.

In het verlengde van de carport is de voormalige garage verbouwd tot hobbyruimte. De garagedeur is vervangen door openslaande deuren en in de hobbyruimte zijn de aansluitingen voor de wasmachine en –droger. De garage is deels geïsoleerd en voorzien van een gaskachel. Achter de hobbyruimte is een schuur/berging, die ook vanuit de overkapping in de tuin te bereiken is.

Eerste verdieping
Vanaf de overloop zijn drie slaapkamers bereikbaar. De ouderslaapkamer aan de achterzijde heeft een vaste kastenwand en de kleine slaapkamer aan de achterzijde heeft een massief eikenhouten vloerdelen. De slaapkamer aan de voorzijde heeft een mooi uitzicht over de brede straat en het openbaar groen.
De geheel betegelde badkamer heeft een douche, een toilet en een wastafel met spiegelkast en meubel. De gebruikte materialen zijn degelijk en de kleurstelling is smaakvol en tijdloos tegelijk.

Tweede verdieping
Doordat de woning op de tweede verdieping een nokhoogte heeft van 2.15 meter, kan deze ruimte goed gebruikt worden als extra slaapruimte of als werkruimte. De huidige eigenaren hebben de ruimte optimaal ingedeeld: een voorzolder met dakraam en een klein keukenblok, een berging met opstelling van de CV ketel en twee slaapkamers, beiden met een dakkapel. De slaapkamer aan de achterzijde heeft een vaste kastenwand.

Exterieur
Aan de voorzijde heeft de woning een goed onderhouden, speels ingedeelde tuin met diverse beplanting en sierbestrating. De oprit met aansluitend de carport biedt plaats aan meerdere personenauto’s. Bij de carport is een deur naar de achtertuin. De achtertuin is op het westen en onderhoudsvriendelijk aangelegd. In deze tuin heeft u nagenoeg de gehele dag zon, van de vroege middag totdat de zon ondergaat. Achterin de tuin is een ruime overkapping, waar het goed toeven is op de loungebank. De indeling van de tuin is dusdanig dat kinderen hier lekker kunnen spelen.

Verbouwingen
De woning is gebouwd rond 1970 en nadien meerdere keren uitgebouwd en verbouwd. De uitbouw op de begane grond aan de achterzijde is rond 2002 gerealiseerd, net als de dakkapel aan de achterzijde op de tweede verdieping. De dakkapel aan de voorzijde is in 2013 geplaatst. De voormalige garage is verbouwd tot hobbyruimte, hiertoe is deze ruimte in 2008 deels geïsoleerd en voorzien van een gaskachel.

Het merendeel van de kozijnen aan de voor- en achterzijde zijn in 2007 vervangen. De voor- en achtertuin zijn respectievelijk in 2014 en 2012 aangepakt, waarbij de focus lag op onderhoudsvriendelijkheid. De CV ketel is in 2012 vernieuwd, wat zorgt voor een goed rendement en een lagere energierekening. En dan zijn er nog vele ‘kleine’ zaken in de loop der jaren vervangen. Dit kunt u het beste ervaren tijdens een vrijblijvende bezichtiging.

Bijzonderheden
– De woning is voorzien van dak-, spouw- en glasisolatie.
– Het buitenschilderwerk is in de periode 2013-2015 uitgevoerd, m.u.v. de overstek (2008).
– Verwarming via radiatoren en vloerverwarming in de keuken/eetkamer en de badkamer. De CV ketel is in 2012 vervangen.
– Warm water gaat via de CV ketel, m.u.v. de keuken (close-in-boiler).
– Mogelijkheid voor een open haard, rookkanaal is vanaf de eerste verdieping aanwezig.
– Eigen achterom naar de zonnige tuin met overkapping en uitvalscherm bij de openslaande deuren van de woonkeuken.

Interesse
Heeft u interesse in de woning aan de Duifhuis 23 in Nijkerk? Neem dan contact op met de makelaars van Domicilie door te bellen met telefoonnummer (033) 20 00 181.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen