Huis verkopen?

Foto: Domicilie

Doe het in de lente!

Voorjaarskriebels, wie kent ze niet. Groener gras, vogeltjes fluiten, de lentezon schijnt volop, de dagen worden langer. De voorjaarsenergie werkt aanstekelijk, het wordt aanzienlijk drukker op de woningmarkt.

Je overweegt al een tijdje om te verhuizen, maar welke periode van het jaar is eigenlijk het beste om je huis te verkopen? Eigenlijk is het heel simpel: wanneer gaan de meeste mensen op zoek naar een nieuwe woning?

Schoolvakanties

Vaak niet in de zomer. Mensen zijn dan op vakantie (of druk met het plannen ervan) en hebben geen zin om te verhuizen als het buiten dertig graden is. Als er dan ook nog het een en ander moet gebeuren aan het huis, dan is de zomervakantie alweer bijna voorbij.

Vooral stellen met kinderen die op zoek zijn naar een eengezinswoning houden rekening met de schoolvakanties. Ook in de periode rond de kerst stellen mensen de zoektocht naar een nieuwe woning uit tot het nieuwe jaar.

Lenteverkoop

Het aantal huizenverkopen krijgt doorgaans in de lente een boost. Zeg nou zelf; de tuin ligt er op z’n mooist bij, er is veel licht in huis en de bezichtigingen lopen goed. Men loopt makkelijk naar buiten, de koper is goed gemutst en heeft energie om de spannende verhuisstap te zetten.

De potentiƫle kopers wachten veelal tot het voorjaar om het aanbod serieus te bekijken. Zij hebben namelijk van de makelaar vernomen dat de grootste toename van het aanbod van huizen in de lente plaatsvindt. De beweegredenen van kopers en verkopers versterken elkaar dus.

Tweede keuze

Wil je niet te veel concurrentie op de huizenmarkt? In dat geval kan het begin van de herfst een goede tweede keuze zijn, zeker als er een warme nazomer is.

Denk u erover uw huis te verkopen? Neem gerust vrijblijvend contact met:


Nijkerk: 033-2000181 | [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen