Uit de kleren voor geld

Foto: nijkerk.nieuws.nl

Vrouwenvoetbal is hip and happening alleen het scoren van sponsors is een enorm probleem, las ik deze week in het Nijkerkse nieuws. En dan zie ik vrijdag ruim 1800 vrouwen op het voetbalveld uit de kleren gaan op het voetbalveld! “3,2,1 kleed je uit!” Doelpunt?

Wat is er aan de hand? De Sparta Nijkerk Leeuwinnen Cup is een jaarlijks evenement voor meisjes- en damesvoetbalteams en druk op zoek naar sponsors. Ruim 35 teams uit heel Nederland komen op 16 mei naar het hol van de leeuw om te voetballen, met een clinic van FC Twente. Een inkoppertje voor sponsors, toch? Nee, dus. Want vrouwenvoetbal staat buitenspel, lijkt het. En dat terwijl voetbal bij meisjes de meest populaire teamsport is na hockey!

2015-14

Wereldrecordpoging
En dan staan er op Goede Vrijdag in Nijkerk ruim 1800 dames op de groene grasmat om een wereldrecordpoging te doen; de grootste fotoshoot in bikini! Helaas is het wereldrecord niet gebroken maar er is wel bijna 10.000 euro voor het goede doel Pink Ribbon ingezameld. En dat dan allemaal in het hol van de leeuw want daar vond het allemaal plaats, bij Sparta Nijkerk. Dat er ruim 1800 dames naar Nijkerk kwamen om mee te doen aan zo’n gaaf initiatief voor het goede doel is echt fantastisch. Onze stad heeft zich met deze wereldrecordpoging op de kaart gezet; de verslagen en foto’s staan in alle kranten en op nieuwswebsites. Alles was top geregeld, het zag er gelikt uit en sponsors waren er ook. De Leeuwinnen CUP, het BikiniRecord, het doel, de CUP… ik zie een link! Nu nog inkoppen!

In bikini
“3,2,1 kleed je uit” klonk vrijdag op De Ebbenhorst. Wat moet de Leeuwinnen Cup doen om niet op de reservebank te belanden? Het toernooi door de voetbaldames in bikini laten spelen? Lopen sponsors dan pas warm? Ik hoop het toch niet! Het is maar even de aftrap tot een discussie want vrouwenvoetbal verdient waardering en dus ook sponsors. Ik draag het vrouwenvoetbal een warm hart toe. Net als de wereldrecordpoging van afgelopen vrijdag is de Sparta Nijkerk Leeuwinnen Cup een Nijkerks evenement om trots op te zijn. Een evenement waar absoluut sponsors voor te vinden zijn. Ze hoeven zich allemaal maar even te melden. GO!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen