Start Nieuw seizoen UVV stijl dansen

Foto:

Gert en Nel de Jong kijken uit naar de start van het nieuwe seizoen Stijldansen bij UVV Nijkerk. Dat vindt plaats op donderdag, 5 september om 19.00 uur en iedereen die tot de doelgroep behoort, is uitgenodigd om daar bij aanwezig te zijn.

Gert en zijn vrouw Nel zijn via vrienden bij UVV Stijldansen terecht gekomen. “In Nijkerkerveen hadden we een eigen dansclub met zo’n 70 deelnemers. We dansten in een werkruimte bij een bedrijf. Die ruimte was leuk aangekleed en had ook een bar. Helaas had het bedrijf de ruimte op een gegeven moment weer zelf nodig en dat betekende het einde van onze club. Nu dansen we in het Tuinhuis aan de Frieswijkstraat 97. Veenders en Niekarkers gaan prima samen. We hebben het enorm naar ons zin. Plezier staat voorop bij het dansen.”
Dansdocent Henk Schipper vult Gert aan. “Dansen is ook ritme. Het is conditie, bewegen, balans en houding. Dansen is ontspanning en contact maken. Vanaf 19.00 uur komen de mensen binnenlopen. Tot we beginnen kunnen deelnemers die wat achterstand hebben, worden bijgespijkerd zodat ze mee kunnen komen met de groep. Vanaf 19.15 uur worden de spieren opgewarmd met een quick step, tango, Engelse wals, cha cha of rumba. Daarna leren de mensen een nieuwe variatie op een dans of herhalen we stappen die ze eerder hebben geleerd.”
“Alles gaat in een rustig tempo” zegt Gert. “Gezelligheid staat voorop. Het dansniveau is minder belangrijk. In de koffiepauze wordt er heel wat afgepraat. Je leert elkaar ook beter kennen. Er zijn momenteel meer vrouwen dan mannen, dus als mijn vrouw even gaat zitten, nodig ik een andere dame uit om te dansen. Daarnaast dansen we de cumbia, single wals en electric slide. Daarvoor heb je geen danspartner nodig.”
Thuis zitten kan altijd nog
Tweede projectleider Hannie Boerma doet een duit in het zakje. “Mensen zouden meer moeten bewegen, actiever zijn. Thuis zitten kan je altijd nog. Naast de normale dansavonden hebben we ook af en toe een feestje. Ter afsluiting van het vorige seizoen werden we gevraagd om allemaal in het rood -wit-blauw te komen. Iedereen gaf daar gehoor aan. Twee deelnemers kwamen zelfs binnen in een olifantenpak en tijgerpak. Dat was natuurlijk grote hilariteit. Ook werd een echtpaar dat 50 jaar was getrouwd in ’t zonnetje gezet met bloemen.”
De groep bestaat uit circa 45 deelnemers en hoopt bij de start van het seizoen nieuwe echtparen en alleenstaanden te mogen verwelkomen. Die kunnen vier weken lang gratis meedoen om te kijken of het bevalt. Daarna bedraagt de maandelijkse contributie inclusief koffie of thee € 10 per persoon.
UVV richt zich vooral op senioren en op mensen die behoefte hebben aan sociale contacten. Ook mantelzorgers die er even uit willen zijn, zijn van harte welkom. Dansliefhebbers die niet tot de doelgroep behoren, kunnen terecht bij reguliere dansscholen.Informatie is op werkdagen tussen 9.00 – 11.00 uur verkrijgbaar bij UVV Nijkerk, 033 – 2460115 en [email protected].
Bijdrage van Yvonne Krol
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen