VIDEO: Nijkerk.nieuws.nl fotograaf Gerritsma exposeert

Fotograaf en vormgever Arjen Gerritsma houdt een foto-expositie in het bezoekerscentrum Arkemheen bij het Stoomgemaal Hertog Reijnout, van 22 juni tot 3 juli. De expositie bestaat uit 20 foto’s die in de gemeente Nijkerk zijn gemaakt. Een aantal foto’s zijn gerelateerd aan de Arkemheense polder.

Stadsfotograaf
De ‘stadsfotograaf’, wordt Gerritsma ook wel in de volksmond genoemd. Inmiddels geniet hij grote bekendheid, want bij alle evenementen is hij aanwezig om deze vast te leggen. In diverse openbare gebouwen in Nijkerk hangen zijn fotowerken. Hij exposeert voor het eerst zijn foto’s. “Ik heb een paar honderd foto’s geselecteerd. Aan 20 mensen die bij mij op bezoek kwamen heb ik gevraagd of ze 20 foto’s wilden uitzoeken die zij het mooiste vonden. De mensen moeten de keus maken en niet ik”, vertelt Arjen. 
 “De natuur boeit me mateloos. Als ik de hele dag achter de computer heb gewerkt, ga ik er even op uit naar de polder of het bos om te zien of ik iets moois voor de lens krijg. Ik vind het ook leuk om foto’s van markante mensen te maken. Met mijn apparatuur kan ik vlijmscherp details uitlichten. De basis moet een prachtige foto zijn. Om de totale compositie beter tot zijn recht te laten komen maak ik soms een nieuwe uitsnede of een bewerking.”
Vormgever
Momenteel is hij erg druk om alle evenementen vast te leggen die in het kader van Nijkerk 600 jaar plaatsvinden. Daarvan gaat hij een fotoboek maken met daarin ook een DVD van Ely Hackmann (nijkerk.nieuws.nl). Boek en dvd verschijnen begin december. Foto’s van alle evenementen zijn te zien op: www.600jaarnijkerk.nl
“Daarnaast ben ik ook druk met andere opdrachten waaronder het maken van foto’s voor heel grote wandprints. Ook maak ik bruids- en bedrijfsreportages, en fotoverslagen van recepties en openingen. Ik ben niet alleen fotograaf, maar ook vormgever en ondersteun (startende) bedrijven met commerciële activiteiten. Het bedrijfsleven vind ik boeiend, ik heb er zelf ervaring mee.”
De foto’s die op de expositie hangen worden ingelijst en zijn ook te koop. Naast foto’s heeft Arjen ook ansichten van Nijkerk gemaakt die ook bij het bezoekerscentrum verkrijgbaar zijn. Het bezoekerscentrum aan de Zeedijk is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10-16 uur en op zaterdag van 10-13 uur. In juni en juli ook op zondag van 11-16 uur. 
Bijdrage van Belinda van der Horst
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen