Sparta laat overwinning glippen

De altijd beladen derby tussen Sparta en SDC Putten eindigde, onder toeziend oog van de gemeentebesturen van beide plaatsen, in een spectaculair gelijkspel: 3-3.

Het venijn zat hem in de slotfase toen SDC een 2-0 achterstand gelijk trok, de thuisclub 3 minuten voor tijd opnieuw een voorsprong nam, maar SDC in de laatste minuut weer op 3-3 kwam. Een kopbal op de paal voorkwam een onverdiende zege voor Sparta.
Dat de Puttenaren het gelijkspel als een overwinning vierden, kunnen de Spartanen als een compliment beschouwen. Zo liggen de krachtsverhoudingen op dit moment. SDC verschool zich niet, maar voetbalde vrijuit en speelde beter dan Sparta, dat in een veel te laag tempo acteerde en daardoor gedwongen was de lange bal te hanteren in plaats van verzorgd positiespel, zoals trainer Simon Ouaali nastreeft.
Sparta kwam tegen de verhouding in op voorsprong door een goal van Guido de Graaf. Daarna had SDC zeker driemaal moeten scoren, maar het ontbrak aan doeltreffende scherpte. Kevin Rhijnvis hoefde slechts eenmaal redding te brengen, maar dat deed hij spectaculair.
bron: omroep Nijkerk