Groenhorst “Voorop in de Vergroening”

Groenhorst, Helicon en Wellantcollege strijden om hoofdprijs voor de prijsvraag “Voorop in de Vergroening”. Deze drie scholen werden door een jury gekozen uit 25 uitzendingen met dit jaar als thema “Greening the city”.

Genomineerden
•  Groenhorst, locatie Nijkerk, met het project ‘Ecologische ontdektuin’ 
•  Helicon Opleidingen, Groene Campus Helmond, met het project ‘Code Groen’ 
•  Wellantcollege, locatie Gorinchem, met het project ‘Koken met ‘waste’
Eervolle vermelding
•  Citaverde College met ‘Het Groene Kalf’ 
•  Groenhorst, locatie Ede, met ‘De groene wereld begint bij ons!’
Lat ligt hoog
De vakjury was erg onder de indruk van de kwaliteit van alle inzendingen: “Wij zijn positief verrast door de originaliteit, diversiteit en realiseerbaarheid van veel inzendingen. Ook ten aanzien van het gevraagde ondernemerschap en de inzet van de leerlingen ligt de lat bij de inzendingen hoog.”
De inzendingen werden beoordeeld op de bijdrage aan duurzaamheid en specifiek het thema ‘greening the city’. Daarbij werd specifiek gelet op innovativiteit, de betrokkenheid van de bedrijven en instellingen én de inzet van studenten. Op de Facebookpagina ‘De groene wereld begint bij ons’ kon het publiek stemmen (liken) op de verschillende projecten.
Battle
De battle om de hoofdprijs (5000 euro) vindt plaats op de voorjaarsconferentie Voorop in de Vergroening op 9 april in Klarenbeek. Daar zal de vakjury onder leiding van voorzitter Frederike Praasterink bepalen wie van de 3 genomineerden met de hoofdprijs naar huis gaat. Ook de andere inzendingen presenteren zich daar. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen