Blij met voedselpakkettten

Foto:

“Hulp aan Tsjernobylkinderen” is net terug uit Belarus om daar voedselpakketten en voor het baby opvanghuis medicijnen en babyvoeding te brengen.

Alle voedsel pakketten zijn in Brest gekocht bij één van de vrienden van de stichting, die daar een klein winkeltje heeft. Donderdagmorgen zijn 125 voedselpakketten gebracht naar de blindenorganisatie ”Belarussian Society of the Visually Impaired and Blind ”  in Ivatsevichi, (180 km van Brest) waar een aantal mensen al de hele morgen zat te wachten.
De voedsel pakketten bestonden  uit: meel, rijst, macaroni, spaghetti, bakolie, vis in blik, vlees in blik, suiker, tandpasta en tandenborstels, zeep en andere dingen.
30 voedselpakketten zijn uitgedeeld aan ouders met kleine kinderen en ouderen, die deze pakketten hard nodig hadden. 
De mensen van de stichting hebben zelf ook ter  plekke nog even gewinkeld en gezien dat de prijzen ongeveer gelijk zijn als die in Nijkerk. Alleen ligt het inkomen daar tussen de € 100 en € 175 per maand. Een pensioen of en invalide uitkering is tussen de € 75 en € 150 per maand.
Het werkproject waar de mensen borstels maken is een succes. Ze hebben een goede dag besteding en verdienen er een paar eurocenten per gemaakte borstel bij.
Op de website van de stichting kunt u een beeld krijgen van de levensomstandigheden en kunt u de mensen aldaar steunen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen