Veluws Bureau voor Toerisme (VBT) failliet

Foto:

Op maandag 28 juli 2014 valt het doek voor het Veluws Bureau voor Toerisme. Oorzaken voor een onafwendbare faillissement zijn te vinden in een veranderde marktbehoefte alsmede een gebrek aan capaciteit om in te spelen op een nieuw digitaal tijdperk.

De crisis heeft het proces doen versnellen: er is minder budget beschikbaar bij de betrokken gemeenten en het bedrijfsleven. Directie en Raad van Toezicht betreuren de gang van zaken maar zien geen andere uitweg. De gekozen oplossing biedt echter nieuwe kansen voor de toeristische industrie zich te bundelen en de rol en uitvoering van succesvolle regiomarketing op zich te nemen. Het gastheerschap van de  Veluwe blijft bestaan; deze verantwoordelijkheid valt onder de gemeenten afzonderlijk.
 
Roeland ten Napel, interim directeur van het VBT: “na een ogenschijnlijk goede start van mijn interim-periode – waarin  mij was gevraagd de rol van gastheerschap en marketing los te koppelen – bleek al snel dat de beoogde resultaten niet haalbaar waren met de huidige bezetting, althans, niet in die vaart die nodig was. We blinken weliswaar uit in gastheerschap, maar de markt vraagt vooral om innovatie op marketinggebied en positieve publiciteit over De Veluwe. De tijd heeft ons feitelijk ingehaald, we voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd en hebben het financieel niet gehaald die koers tijdig te wijzigen.”
 
Zomerperiode
In de zomerperiode die nu aanbreekt blijven de werkzaamheden van het gastheerschap van de Veluwe gehandhaafd. Daarmee hoeft de toerist geen ‘last’ te ondervinden van het voorgenomen besluit. VVV agentschappen behouden de mogelijkheid hun dienstverlening voort te zetten. Alles wordt in het werk gesteld de website www.develuwe.nl in de lucht te houden en de recreatiekrant gedurende de zomerperiode te verspreiden. Deze zomer wordt door directie en Raad van Toezicht onderzocht hoe aan het marketingbeleid van het gebied De Veluwe invulling kan worden gegeven.
NIjkerk
In Nijkerk sloot het VBT enkjele jaren gelden het VVVkantoor op het Plein en gingen de activiteiten van de VVV naar boekhandel Roodbeen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen