Eerste Ambassadeur T4A bekend

Foto:

Together4Adventure, winnaar van het Nijkerkse Glazen Huys van 2013, heeft haar eerste ambassadeur bekend gemaakt. Het is Gizem Sonmez, een leerling van Accent Praktijkonderwijs Nijkerk. Zij maakt zich sterk maakt voor dit project. 

Een aantal bekende lokale, landelijke en internationaal bekende sporters zijn enthousiast over het project en zijn ook ambassadeur. Wie dat zijn, blijft nog even een verassing. 
Sonmez is één van de deelnemers, die een eerste proefactiviteit heeft meegemaakt van dit project. Gizem is nu dus ambassadeur voor Together4Adventure en vertelt haar verhaal: “Ik ben Gizem en ik woon in Nijkerk. Ik ben 15 jaar oud, woon bij mijn moeder en heb een zus. Zij is 19 jaar oud. Ik zit op Accent Praktijkonderwijs in Nijkerk. Na de zomer ga ik naar de 3e. Ik ga de horeca opleiding volgen en waarschijnlijk ook AVO+. Ik vind het leuk op school. Mijn hobby’s zijn BMX-en handballen. M’n droom is in het Nederlandse handbalteam te komen en m’n eigen restaurant, dat De Kleine Keukenprinses heet. Met Together4adventure hebben we al een sportdag gehouden met veel leuke activiteiten, zoals mountainbike, voetballen, handballen en schieten. Dit was heel erg gezellig. We willen meer activiteiten doen dan deze enige dag. Het project is belangrijk omdat kinderen die dingen moeilijk vinden, kunnen aansluiten bij ons. En we doen dan veel leuke dingen om je vrije tijd te vullen, want veel jongeren vinden dat moeilijk. Ook leer je sporten en andere hobby’s kennen en dan kan je dus ook kijken wat je leuk vindt. Mensen moeten het project steunen, omdat je kinderen helpt en dat is toch wel het mooiste wat je kunt doen of niet dan? Steun het project!!!”
Onderzoek Voor het project is onderzoek gedaan naar vrije tijdsbesteding van jongeren door studenten van Hogeschool Utrecht. Sonmez ontving van deze studenten een planningsbord voor de activiteiten van het project.
 
Locatieleider Jan Hofman: “Together4Adventure is een project van Accent Praktijkonderwijs in Nijkerk. Deze school voor praktijkonderwijs onderneemt activiteiten met een groep jongeren met een beperking waarvoor zinvolle vrijetijdsbesteding niet vanzelfsprekend is. Samen met de jongeren ontwikkelen we vrijetijdsactiviteiten buiten school én voeren die uit. Zoals bijeenkomsten waarbij samen wordt gekookt, museumbezoek, paardrijden of bijvoorbeeld schilderen. De jongeren regelen dit met elkaar, onder begeleiding. Het gaat om een reeks van 5-7 activiteiten waarbij zij hun eigen talenten verder kunnen ontplooien met een grote eindactiviteit, waarbij zij een week met elkaar op werkweek in binnenland of buitenland gaan. Afgelopen jaar heeft onze projectgroep niet stil gezeten. We hebben inmiddels  een lesmethode gemaakt, waarmee jongeren leren welke activiteit bij hen passen hoe je die met elkaar  kan organiseren. Tevens zijn we een digitaal platform aan het ontwikkelen waarmee we jongeren met elkaar en met activiteiten kunnen verbinden. De financiën hebben we kunnen onderbrengen bij een betrouwbaar Nederlands fonds, Fonds Verstandelijk Gehandicapten,  waardoor we naast de controle  ook gebruik maken van de ANBI-status van het fonds.  Uiteindelijk zal dit project een landelijke uitrol krijgen, maar we beginnen lokaal. Naast het verkrijgen van financiële middelen voor het project, hebben we dus draagvlak bij bekende mensen gevonden om Together4Adventure tot een mooi avontuur te maken.”
U doet toch ook mee?
Voor het schooljaar 2014-2015 zoekt het project nog middelen. U kunt Gizem Sonmez en het project steunen via deze link 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen