VIDEO: Schoolplein 14 op Oranje Nassauschool

Foto:

14 keer de bal overgooien zonder de grond te raken. Daarmee was Schoolplein 14 geopend.Directeur Hiemstra: “Onze school heeft subsidie verkregen van de Johan Cruijff Foundation om een Schoolplein 14 te realiseren. Inmiddels is dat allemaal klaar. Medewerkers van JOGG Nijkerk hebben de afgelopen week alle leerlingen geïnstrueerd over de vele spelen die nu gedaan kunnen worden. Dat was een hele mooie actuele samenwerking. Beide organisaties hebben ten doel om kinderen meer in beweging te brengen.”

Op het nieuwe schoolplein zijn diverse coatings aangebracht en diverse materialen aangeschaft waarmee leerlingen worden uitgedaagd om meer en beter te bewegen onder en na schooltijd. Dat er op het nieuwe schoolplein veel meer bewogen kan worden hebben medewerkers van het Nijkerk Sportief en Gezond /  JOGG Nijkerk (Jongeren Op Gezond Gewicht) alle leerlingen laten ervaren door hen vorige week te instrueren. 
De leerlingen van de hoogste groep hebben zelf gekozen voor de coatings op hun schoolplein.  De leerlingen beslissen mee zodat ook zij verantwoordelijkheid voelen voor het vernieuwde schoolplein. Dit hebben zij gedaan door mede leerlingen te interviewen en te onderzoeken welke spelen zij graag op het schoolplein willen doen.  Daarom waren het ook deze leerlingen die het plein zelf openden door de bal symbolisch 14 keer over te spelen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen