Zonnepanelen bij Sparta korfbal werken

Door de stekker in het stopcontact te stekken hebben Stieneke Ruitenbeek en wethouder René Windhouwer de zonnepanelen op het dak van Sparta korfbal in werking gezet.

De korfbalvereniging is daarmee de eerste club in Nijkerk, die daadwerkelijk stappen zet om zo duurzaam mogelijk te worden. De vereniging wilde dat al een tijd en schreef daarom voor de leden een wedstrijd uit. Het zonnepanelenidee van Ruitenbeek kwam als het beste uit de bus en werd omarmd en uitgewerkt. Simpel was het niet, want er moest veel geld op tafel komen. Teveel geld en daarom worden de panelen in etappes aangelegd. Vandaag een derde van het totaal aantal panelen, goed voor ongeveer 800 euro minder energiekosten. De clubleden kunnen nog acties tegemoet zien om de ontbrekende panelen te bekostigen.
Kieft montage (ook lid van Sparta korfbal) kwam met de meest interessante offerte: prijzen tegen inkoopprijs en gratis installatie en dus kon men aan de slag. Wethouder Windhouwer was gelijk enthousiast over de duurzame ambitie van de korfbalvereniging en onderstreepte dat met het oktobercertificaat van de “Duurzaamheid Award” (een initiatief van de gemeente, Wij Nijkerk en de BHN)
2014-10-18-sparta-korfbal-zonnepanelen-3
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen