Glazen Huys doelen bekend

De Nijkerkse doelen en projecten die in de race zijn voor de Glazen Huys opbrengst zijn bekend. Op maandag 20 oktober zijn alle doelen tijdens Serious Stennis met Dennis – de wekelijkse radioshow van het Glazen Huys op Omroep Nijkerk (106.8FM) – genoemd. Deze doelen en projecten zijn door de Nijkerkse bevolking het meest aangemeld om in aanmerking te komen voor ‘de Glazen Huys pot’ die verdeeld wordt aan het einde van de actieweek, tijdens het eindfeest op 13 december. Nijkerk heeft massaal aangemeld en vanaf heden kan men stemmen op 3 van de 10 meest aangemelde doelen via de website van het Glazen Huys. De 3 doelen met de meeste stemmen winnen samen de helft van de Glazen Huys opbrengst. De andere helft gaat naar Serious Request 2014. Het Glazen Huys gaat op 8 december van start. Vorig jaar bracht het Nijkerkse Glazen Huys € 31.104,- op.

ac9r84y8zxqhoen40yy6tqxiv
De presentatoren Janneke van Heugten en Dennis van den Hoogen maken de 10 doelen bekend.

De Nijkerkse doelen en projecten op de stemlijst
De doelen en projecten die op de stemlijst staan zijn 
het Hospice met 27 procent van alle aanmeldingen, 
Hello You met 24 procent, 
Truckers voor gehandicapten met 17 procent, 
de Voedselbank met 9 procent, 
Wijkgericht Ouderondersteuning Nijkerk met 6 procent, 
Scouting Roncalli met 5 procent, 
de Oranjevereniging met 4 procent, 
Alzheimer Café met 3 procent, 
Bevrijdingsroute met 3 procent en 
Vakantiespektakel met 2 procent. 
Vanaf heden kan iedereen stemmen via de site van het Glazen Huys Nijkerk 
Van de 10 doelen op de lijst kiest men 3 doelen die de Glazen Huys opbrengst verdienen. Op deze manier stemmen geeft alle doelen evenveel kans, ook de doelen met een kleine achterban.
“Wat een prachtige doelen en projecten zijn aangemeld. Allemaal doelen die onze aandacht verdienen. Grote maatschappelijke organisaties en kleine stichtingen. Ik roep iedereen op om te stemmen op het doel waarvan u vindt dat het een extra steuntje in de rug kan gebruiken”, aldus Ely Hackmann, voorzitter Stichting Het Glazen Huys Nijkerk.
e8nwjesbgjl4pqyz353j7nzpe
Het 3FM Glazen Huis
Het Glazen Huis van 3FM staat eind van het jaar in Haarlem. Het eindbedrag wordt tijdens 3FM Serious Request naar Haarlem gebracht en aangeboden aan Het Glazen Huis. Het Rode Kruis zet zich, samen met 3FM, dit jaar in voor opvang en herstel van vrouwen met een trauma door seksueel geweld, helpt deze vrouwen het leven op te bouwen, maar vraagt ook bij publiek, politie en strijdkrachten aandacht voor het recht van elk mens, elke vrouw, om zelf te bepalen over haar eigen lichaam.
De 10 doelen en projecten in het kort
Hospice 
Het Hospice, ook wel ‘bijna-thuis-huis’ genoemd, heeft een belangrijke functie in de Nijkerkse samenleving. Het hospice begeleidt mensen in hun laatste levensfase, zowel binnen het hospice als in de thuissituatie.
Hello You 
Hello You is een stichting die het van giften moet hebben. Met deze giften en enthousiaste vrijwilligers organiseren de leden ontmoetingsdagen of –avonden voor mensen met een beperking die in Nijkerk wonen of werken
Truckers voor gehandicapten
Stichting Truckers voor gehandicapten bezorgt jaarlijks zo’n 200 mensen met een beperking, plus hun aanhang, een fantastische dag door ze te laten meerijden in een stoet van 160 vrachtwagens.
Voedselbank
De Voedselbank zorgt voor een beter bestaan voor een groot aantal gezinnen in Nijkerk. Er wordt wekelijks een boodschappenpakket samengesteld en kleding uitgedeeld.
Wijkgericht Ouderondersteuning Nijkerk
Deze groep wil de ouders van Nijkerk helpen en naast ze staan bij de problemen die ze tegenkomen. 
Scouting Roncalli
Scouting biedt kinderen en jongeren een leuke tijd en helpt ze zich te ontwikkelen tot actieve, verantwoordelijke en behulpzame mensen. Scouting Roncalli doet dit door uitdagende activiteiten te organiseren. 
Oranjevereniging
De Oranjevereniging organiseert al jaren met een beperkt budget leuke dingen op Koningsdag en ook op 4 en 5 mei met de kranslegging en het bevrijdingsconcert. Elkaar ontmoeten in Nijkerk op Koningsdag, herinneren en de bevrijding vieren blijft belangrijk.
Alzheimer Café
Het Alzheimer Café is er voor tips, informatie en lotgenotencontact als je met dementie te maken krijgt. Er komt veel op je af als je de diagnose dementie krijgt of als je naaste dementie heeft. 
Bevrijdingsroute
Bevrijdingsloop, 4/5 mei comités en de Walter Strang Foundation bundelen de krachten om een interactief belevingspakket voor jongeren van 10-14 jaar te maken. Iedereen kent het verhaal van Anne Frank. Maar wie kent de oorlogsverhalen van onze Nijkerkers?
Vakantiespektakel
Het is van groot belang dat alle kinderen in Nijkerk kunnen spelen, knutselen, bouwen, speuren, klimmen enz. in die laatste week van de zomervakantie. Door de vermindering van de subsidies wordt het steeds moeilijker het Vakantiespektakel te blijven organiseren.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen