VoorleesExpress gaat rijden

Foto:

De VoorleesExpress introduceert het voorleesritueel bij gezinnen met kinderen van 2 t/m 8 jaar. Het voorlezen gebeurt door geschoolde vrijwilligers. De bibliotheek zoekt nu vrijwilligers.

Uitvoering VoorleesExpress door de Bibliotheek
De VoorleesExpress is een landelijk project, maar wordt in Nijkerk uitgevoerd door de Bibliotheek. De Bibliotheek zorgt ervoor dat er voldoende vrijwilligers en gezinnen zijn, traint de vrijwilligers in interactief voorlezen en geeft advies over het kiezen van geschikte boeken. 
Aan de slag als voorlezer
Een voorlezer wordt gekoppeld aan een gezin met kinderen tussen de 2 en 8 jaar. Twintig keer komt de voorlezer wekelijks bij het gezin thuis, op een vaste avond en een vaste tijd. Daarin wordt de voorlezer begeleid door een coördinator. Daarnaast worden de voorlezers getraind in het (interactief) voorlezen en het uitzoeken van goede materialen.
Geïnteresseerd? Meer informatie is te vinden op www.voorleesexpress.nl. Kies voor Gelderland en daarna voor Nijkerk. Op deze pagina kunt u zich aanmelden als vrijwilliger. U kunt een mail sturen naar: [email protected], of contact opnemen met Meta Dekker van de bibliotheek, telefoon (033) 245 17 56.
Sleutel naar succes
Geletterdheid is de grootste voorspeller van succes op school. Kinderen kunnen een taalachterstand ontwikkelen, doordat er te weinig met een kind is gelezen of gepraat. Door wekelijks een uurtje voor te lezen bij een vast gezin, laat de VoorleesExpress hen meer in aanraking komen met boeken en taal. De VoorleesExpress in Nijkerk is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die als voorlezer aan de slag gaan. Niet alleen zeer dankbaar en belangrijk vrijwilligerswerk, ook nog eens goed voor je eigen ontwikkeling!
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen