Nijkerk 600 beeld later en elders

Het Nijkerk 600 beeld zou in oktober in de buurt van de Oosterstraat komen te staan. Dat is veranderd.

De sculptuur van beeldhouwer Jan-Carel Koster is op het polijsten na klaar. Bij nader inzien vindt de gemeente de Oosterstraat toch niet de meest ideale plaats voor het kunstwerk. Jan-Carel Koster: “Het was de bedoeling om de sculptuur nabij de ijssalon en de Hunkemöller te plaatsen. Maar de commissie vond dat dit beeld meer ruimte nodig had/verdiende. Afgelopen dinsdag zijn daarom een paar mensen van de gemeente in mijn werkplaats (in Nederland) geweest om e.e.a. even door te spreken.  We zijn dus uitgekomen op een eigenlijk nog betere locatie, namelijk die op “Het Plein”. Op de plek waar de waterpomp voor de Hema nu staat. Deze moest toch weg en hier zou voldoende ruimte zijn voor een dergelijke sculptuur van, na plaatsing, 3,5 meter hoog.”
2014-11-22-beeldhouwer-jan-carel-koster-nijkerk-600-2
Daar moet nog een klap op gegeven worden en Koster verwacht nu, dat ergens in het eerste kwartaal van 2015 de plaatsing zal plaatsvinden. Op 27 maart kreeg Nijkerk stadsrechten, dat is een mooie datum daarvoor..
Nijkerk 600bestuurslid Jan Hofman: “Als bestuurslid en penningmeester van de Stichting Nijkerk 600 jaar ben ik enthousiast over dit prachtige kunstwerk. Ik zie er naar uit om dit in real life te mogen zien, maar de foto’s en filmpjes van Jan-Carel maken mij enthousiast. Goed om te zien hoe de gemeente Nijkerk met anderen zo zorgvuldig nadenkt over een geschikte plek. Ik heb er vertrouwen in dat zij samen met de kunstenaar een mooie plek vinden, waar het nog jaren zal kunnen staan. Naast de schatkist/tijdscapsule hebben we dan een tweede herinnering aan het mooie jubileumjaar.”
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen