Tweede heftruck voor Accent Nijkerk

Foto:

Accent Praktijkonderwijs Nijkerk is de eerste school van Praktijkonderwijs in Nederland die twee heftrucks heeft. Afgelopen donderdag mocht instructeur Rob Broeder de sleutels in ontvangst nemen van de tweede heftruck. 

De heftruck is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het Stimuleringsfonds Rabo Randmeren. De firma Knoppert Vorkheftrucks uit Putten heeft de tweede heftruck op zeer gunstige voorwaarden kunnen leveren.
Al jaren organiseert Accent op eigen locatie de heftruckopleiding. Gedurende het traject bestaat bovendien sinds kort de mogelijkheid om een reachtruck bewijs te halen. Aan de opleiding nemen jongeren van de eigen school én van andere scholen deel. Voor de begeleiding is een contract met Broeder Transport Opleidingen. Instructeur Rob Broeder geeft hiermee een professionele en erkende opleiding. Broeder: “Door individuele trajecten, zoals een heftruckopleiding bereiken jongeren succes. De school had één elektrische heftruck. Met een groep samenstelling van 5/6 personen moet er dan wel veel geacht worden, tot een leerling aan de beurt is.. Bovendien kunnen er geen duo opdrachten gegeven worden. Door een tweede heftruck kunnen jongeren leren anticiperen op bedrijfsverkeersituaties. Nu leren zij ook werken met een verbrandingsheftruck. Jongeren zijn dan breder inzetbaar in het bedrijfsleven doordat zij ook met een andere soort heftruck kunnen werken.”
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen