Uitstel beslissing Landgoed Appel

Rondom de plannen over landgoed Appel is veel gedoe. Bewoners waren niet geïnformeerd en de raad was hierover op zijn minst “not amused’.

Er moet beter gecommuniceerd worden, want betrokkenen voelden zich overvallen. In een brief aan de raad schrijft het college, dat de landgoedeigenaar Van beuningen hier ook een belangrijke rol in speelt. Hij gaat met zijn pachters praten. Bovendien wordt er in de eerste helft van januari overlegd tussen de landgoedeigenaar, LTO en de gemeente. Daarna komt er nog in januari een openbare bijeenkomst.
Intussen is ook duidelijk geworden, dat de subsidie, die de provincie klaar heeft liggen naar de eigenaar gaat. Hij sluit daarvoor een leningsovereenkomst met de provincie. Als de plannen in februari uiterlijk door de raad worden goed gekeurd, komt die lenig niet in gevaar.
Veel van de onduidelijkheden gingen over de begrenzing van het landgoed. Inwoners zagen, dat op de bijbehorende kaart ook gronden van andere grondeigenaren in het plan waren opgenomen. Het kaartmateriaal en de bijbehorende teksten worden zo aangepast, dat het alleen nog maar over de grond van Van Beuningen gaat.. Daarom komt er een nieuw raadsvoorstel en daar stemt de raad op 19 februari over. Tenminste als het aan wetouder Windhouwer ligt, want het onderwerp staat voor van avond op de agenda van de gemeenteraad.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen