Twitteractie voor “Help Elkaar” gelukt

Foto:

De twitteractie voor Help Elkaar, het nummer van Guitars for Charity dat speciaal geschreven is voor het thema van Serious Request, was een succes. 

Uiteindelijk is #song4sr14 geëindigd op nummer 9 in de top 100 van trending topics en het is een bijzondere prestatie om te staan tussen #voetbal en #seriousrequest. De landelijke eindejaarsactie Serious Request van 3FM vraagt dit jaar aandacht voor meisjes en vrouwen in conflictgebieden die slachtoffer zijn van seksueel geweld. Een stille ramp die miljoenen meisjes en vrouwen beschadigt. 
Guitars for Charity schreef het nummer speciaal voor dit thema en samen met leerlingen van Gitaarschool Rollocastle en de band Ritn Ditn is het nummer op cd uitgebracht. De opbrengst van de downloads gaat naar Serious Request.
Het plan was om in ‘online Nederland’ op te vallen door de speciale hashtag #song4sr14 – die verwijst naar een liedje speciaal voor Serious Request – trending topic te maken. Dit is goed ten uitvoer gebracht met dank aan veel Nijkerkers die het Glazen Huys Nijkerk en Guitars for Charity een warm hart toedragen en druk hebben meegetwitterd. Als je trending topic bent, betekent dit dat je in allerlei twitterlijsten genoemd wordt. Het komt erop neer, dat er veel getwitterd wordt over een bepaald onderwerp zodat het opvalt en dat is waar is waar de organisatie van het Glazen Huys Nijkerk naartoe wil. Door veel mensen enthousiast te maken om een paar uur lang tweets te plaatsen met de hashtag #song4sr14 erin is het gelukt om uiteindelijk de 9e plaats van de trending topic top 100 te halen. Ook #helpelkaar stond in de top 100 van trending topics op nummer 14.
Of het gelukt is om onder de aandacht van de organisatie van Serious Request te komen moet nog duidelijk worden. Het nummer Help Elkaar moet gedraaid worden door de dj’s in het Glazen Huis in Haarlem, dat is de uiteindelijke missie. 
2014-12-19-cheque
Glazen Huys naar Haarlem
Maandag 22 december brengt de crew van het Glazen Huys Nijkerk de cheque van € 10.377,- naar het Glazen Huys in Haarlem met dank aan Besseling Vervoert. De cd Help Elkaar van Guitars for Charity zal dan aangeboden worden samen met de cheque van € 10.377,-. 
Help Elkaar downloaden helpt om aandacht voor het doel van Serious Request te genereren en ook de opbrengsten van de downloads gaan naar Serious Request. Het nummer is via iTunesGoogle Play of Spotify te downloaden. Meer informatie over het nummer en Guitars for Charity via de speciale website.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen