Veensche Boys pas op de plaats

‘T HARDE – Voor Veensche Boys leek de weg naar boven ingeslagen maar ’t Harde heeft die ballon keihard doorgeprikt. Op sportpark Schenk werd het 4-1 voor de thuisploeg en daarmee moet Veensche Boys,  nog altijd middenmoter, pas op de plaats maken.  De ploeg van Jeroen Peters was technische voetballend beter, maar ’t Harde beheerste in haar collectieve optreden de doelpuntengraadmeter. Eigenlijk werd Veensche Boys direct al in het nauw gedreven door ’t Harde, dat het eerste kwartier pressievoetbal speelde.

Dat was een tactiek waarmee trainer Peters de wedstrijd had willen aanvangen, maar dat mislukte volledig. Doelman Jurgen Terschegget werd constant onder handen genomen en na vier minuten was het raak voor Lars Berendes die vanaf achttien meter met een boogbal Terschegget prachtig verschalkte. Terschegget, niet de langste doelman, had niet de juiste springveren om de bal te stoppen en moest het antwoord schuldig blijven. Het slappe begin werd na vijftien minuten gevolgd door meer controle op het middenveld en ’t Harde werd vervolgens onder druk gezet. Echte kansen leverde dat nauwelijks op. Jos Bouw schoot na krap een half uur van afstand mis en Willem Olde Meule zag ook een bal aan de linkerkant gestopt. Na rust was het al na tien seconden dat ’t Harde kon uitbreken na een misverstand in de achterhoede van Veensche Boys.

Ook ’t Harde bleek slordig in de afwerking. Daarna was het Sebastiaan Blom die had moeten scoren en met een wippertje de gelijkmaker had kunnen maken, maar de bal smoorde voor de later gewisselde Blom door de keeper. Toen Ferry de Smalen zijn tweede gele kaart haalde en met rood eruit werd gestuurd, omdat hij hoorbaar voor het hele complex een scheldwoord uitsprak richting Sebastiaan Blom, was het verzet gebroken.  Het was Arnoud Kamerbeek die de 2-0 maakte met een schuiver vanaf links. De hoop voor Veensche Boys keerde terug rond de zestigste minuut toen een makkelijke strafschop werd benut door Michel Kas na een overtreding op Brahim Abdelkader. Michel schoot kaarsrecht  in de kruising. Ondanks de prima invalbeurt van Yasin Kurt en Salim el Yousfi , waarmee de druk op de goal van ’t Harde aanmerkelijk toenam, was het de opponent die profiteerde van de ruimte achterin bij Veensche Boys en de 3-1 (Arnoud Kamerbeek) en 4-1 (penalty Jean Michel van de SChootbrugge) maakte.

Het ruim verliezende Veensche Boys maakte pas op de plaats in de strijd om de hoogste plekken en het treffen tegen het eveneens verliezende VSCO zal mogelijk de Blauwe Helden nog iets hogerop kunnen brengen.

Verslaggever en foto’s: Kees van den Heuvel