VIDEO & FOTO’S: Koude nieuwjaarsduik

Op het geïmproviseerde strandje naast zeilvereniging De Zuidwal hebben circa vijftig mensen meegedaan aan de Nijkerkse nieuwjaarsduik.

En dat viel niet mee, want de temperaturen logen er niet om. Met hier en daar wat gilletjes renden de durfallen het water in en een enkeling dompelde zich ook echt compleet onder, om vervolgens weer razendsnel naar de wateroever terug te rennen en zich te laven aan warme grog en een warme badjas.

De nieuwjaarsduik werd op de eerste dag van het nieuwe jaar georganiseerd door een aantal leden van de Gereformeerde kerk Vrijgemaakt (vrijg.) in Nijkerk. De opbrengst was bestemd voor stichting Cordaad, een Nijkerkse stichting voor jongerenwerkreizen naar Oost Europa. De organisatoren van de duik werkten deze keer samen met de eigenaar Erik de Vries van het geheel vernieuwde recreatiepark Bad Hulckesteijn. Hij sponsorde de Nieuwsjaarsduik op diverse manieren. Zo stelde hij zijn horecagelegenheid “De Vuurtoren” beschikbaar als omkleedruimte en kregen de deelnemers na de duik een heerlijke bak snert. Tevens was er een prijs voor de meest originele outfit.

bijdrage van Kees van den Heuvel en Arjen Gerritsma

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen