D.O.B. speelt “Een Goed Soldaat …”

Foto: Ely Hackmann

Na een turbulent jaar, vol vernieuwingen, staat Chr. Toneelvereniging Door Oefening Beter weer ijzersterk op de bühne. Op donderdag 12 en vrijdag 13 maart 2015 kunt u genieten van het toneelstuk “Een Goed Soldaat …”.

Dit blijspel is geschreven door Johan Dobbelaar en hij laat het verhaal afspelen in het dorp Zaamslag. Trees (Mariëlle van Winterswijk) neemt haar drie dochters Katja (Larissa van Koot), Greet (Willeke de Graaf) en Mies (Linda Boomsma) mee voor een week vakantie naar haar geboorteplaats. Trees heeft ook haar zus Suzan (Evelien van Hussel) uitgenodigd, die wel een weekje rust kan gebruiken van haar werk als majoor in het leger. Rust kan zij vergeten, wanneer de man van Trees, Kees (Perry Boomsma) plotseling op komt dagen. En om de drukte te vergroten sluit de verdwaalde buurman Daan (Michael Janssen) zich ook bij het gezelschap aan. Majoor Suzan komt een groot complot op het spoor waarin mensen zich anders voordoen dan ze zijn, terwijl de dochters zich vooral bezighouden met een bever, een garnaaltje en een kikkertje. Gelukkig rust majoor Suzan niet voor volk en vaderland veilig zijn, want haar motto luidt: “een goed soldaat, is voor de oorlog paraat”.

Het toneelstuk wordt weer geregisseerd door Geraldine van de Pol en de souffleuse is Christel Cozijnsen. Michael Janssen en Larissa van Koot zijn nieuwe leden die gelijk hun debuut maken. Linda Boomsma debuteerde vorig jaar als souffleuse en dit jaar laat zij voor het eerst zien wat zij kan op het toneel.

Zoals gebruikelijk in ’t Trefpunt speelt D.O.B. onder de Goede Herderkerk (Willem Alexanderplein) om 20:00 uur, de zaal is open om 19:30 uur.Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf Maandag 2 maart bij DA Drogisterij Engel (Winkelcentrum Paasbos), Mariëlle’s Kwaliteitskip (Kloosterstraat) en Bakkerij van Koot (Torenstraat). Ook aan de zaal.

Nieuwe leden
D.O.B heeft nog drie nieuwe leden mogen verwelkomen, die komend seizoen aan de slag kunnen met hun eigen rol. Nieuwe leden, vooral mannen, zijn nog altijd welkom. Bij interesse kunt u contact opnemen met Evelien van Hussel: [email protected]. Achter de schermen is D.O.B. op zoek naar toneelmeester en mocht u nog een geschikte oefenruimte weten voor ongeveer 15 personen op de dinsdagavond, dan kunt ook contact opnemen met Van Hussel.

Facebook
De toneelvereniging heeft nu ook een facebook-pagina waarop belangrijke activiteiten te zien zijn. Zo kunt u ook de uitvoeringsdata opzoeken en achteraf foto’s bekijken van bijvoorbeeld de kerstmarkt. Zoek de toneelvereniging vooral eens op, laat een bericht achter of ‘like’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen