Coole competitie streetfishing jeugd start

Foto: rechtenvrij

Zondag 15 februari start in Nijkerk een streetfishing competitie. Acht teams met jongeren tussen de 14 en 21 jaar gaan proberen om zoveel en zo groot mogelijke roofvissen te vangen.

Het startsein wordt gegeven door Dirk Wever, voorzitter van Hengelsportvereniging Hoop op Geluk en tevens kandidaat van “Water Natuurlijk” voor de waterschapsverkiezingen. De wedstrijden worden georganiseerd door Sportvisserij MidWest Nederland.

Streetfishing is een jonge, hippe en coole manier van het vissen op roofvis met lichte materialen in een stedelijke omgeving. Het is over komen waaien vanuit Frankrijk en sinds korte tijd ook in Nederland een steeds populairdere vorm van vissen op roofvis. Het is makkelijk, kost weinig tijd en je vist op plekken waar je normaal niet zo snel gaat vissen. Bovenal staat, dat er verantwoord met de vissen wordt omgegaan en alle gevangen vis wordt teruggezet.

De competitie bestaat uit 7 wedstrijden die plaatsvinden in Zeewolde, Nijkerk, Kolhorn, Woerden, Heerhugowaard, Haarlem en de laatste wedstrijd is in Amsterdam. Door weersomstandigheden is de eerste wedstrijd in Zeewolde nog niet geweest. Vandaar dat de wedstrijden nu starten in Nijkerk. De deelnemers komen uit de regio MidWest Nederland. De prijs voor het winnende team is een visweekend met hotelovernachting bij Hotel ’t Meertje in Vinkeveen, het walhalla voor de sportvisser.

Iedereen die geïnteresseerd is in streetfishing is van harte welkom om te komen kijken. Dirk Wever geeft rond 10.15 het startsein. De wedstrijd in Nijkerk is van 10.30 uur tot 14.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.sportvisserijmidwestnederland.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen