College ruziet met Stichting Watergoor over subsidie

Foto: Google Maps

Als de stichting Watergoor niet het hele subsidiebedrag (€ 420.000,-) voor het kunstgras hockeyveld krijgt stapt ze naar de rechter. Het college ziet drie mogelijke oplossingen en heeft een voorkeur voor de eerste mogelijkheid.

Om het tweede kunstgras hockeyveld aan te leggen heeft B&W vorig jaar 4 ton over gemaakt aan de stichting. Te weinig, aldus de stichting, want de wethouder sport had eind maart 2014 420.000 euro toegezegd en daarom dreigt de stichting nu met een gang naar de rechter.

Beetje extra subsidie
De gemeente wil dat bedrag minus de gemeentelijke bestekkosten (€ 7600, -) overmaken, omdat het dan het totaal beschikbare bedrag niet overschreden wordt.

Alles
De gemeente maakt het totale bedrag over, maar komt dan wel 7600 euro te kort, maar de stichting stapt dan niet naar de rechter. De gemeente vindt dat raar, omdat in dat geval de stichting zelf de bestekkosten had moeten betalen.

Niets
Het blijft bij de al over gemaakte 4 ton (en een beetje). Dat vindt de gemeente redelijk, omdat die 420.000 euro het maximum bedrag is en dat in het kader van zelfwerkzaamheid mogelijk nog kostenvoordelen gehaald kunnen worden. Dan is het maximale bedrag niet nodig. Maar ja, er was wel 420.000 toe gezegd. hoe betrouwbaar is de overheid, zal er gezegd worden.

B&W wachten nu af, hoe de stichting Watergoor reageert. Mocht die niet ingaan op het eerste voorstel en naar de rechter stappen, dan wacht het college de beroepsprocedure af. De bestuurders denken, dat de stichting maar een heel kleine kans heeft die procedure te winnen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen