Met geld parkeren betalen kan binnenkort

Foto: Arjen Gerritsma

Gratis parkeren zit er nog niet in, maar naast geld kan er straks ook met credit cards betaald worden.

Wethouder Horst heeft de NOV voor gesteld om per 1 mei aanstaande de betaalmogelijkheid met muntgeld per 1 mei 2015 in te voeren. Dat brengt wel kosten met zich mee en daarom gaat het tarief met 10 cent omhoog naar 80 cent per uur. Vanaf 1 mei kan er ook  VISA en MasterCard betaald worden.

NOV Voorzitter Van den Tweel reageert in een mail aan de wethouder: “Deze maatregelen kunnen wij dus steunen en wij rekenen erop dat deze op zeer korte termijn worden doorgevoerd. Ook de initiatiefnemers van de petitie kunnen zich hiermee verenigen. Maar dat neemt niet weg dat we hiermee niet klaar zijn. Wat ons betreft is de invoering van achteraf betaald parkeren middels slagbomen nog steeds gewenst en hetzelfde geldt voor een experiment met de eerste twee uur gratis parkeren, het laatste niet na het toeristenseizoen maar op korte termijn. Wachten op resultaten in andere gemeenten lijkt ons niet zinnig, omdat die onderzoeksresultaten onmogelijk een op een te vertalen zijn naar de Nijkerkse situatie. Iedere plaats heeft tenslotte zijn eigen specifieke omstandigheden.”

Suggestie
Nu er vanaf 1 mei met geld betaald kan worden, is Nijkerk terug bij het oude systeem, alleen met meer mogelijkheden. Waarom dan ook niet opnieuw de mogelijkheid van de Real Time parkeerkaart invoeren?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen