Blits en Chill Out draaien lekker

Foto: Arjen Gerritsma

Met meer dan 11.000 bezoekers aan de activiteiten van beide jongerencentra kijkt het bestuur in het jaarverslag terug op een goed 2014 voor het jeugd- en jongerenwerk.

In Blits kwamen 4721 jongeren en in Chill Out 6009. De activiteiten in Nijkerkerveen trokken 498 jongeren en bij de hangplekken heeft de jongerenwerker 1758 contacten gelegd.

Jeugdproblemen
Door de vele contacten komen problemen waar de jeugd mee worstelt boven water. Pesten, een opleiding kiezen, het vinden van een baan, problemen in de relatie komen dikwijls aan de orde. Daarnaast constateert he jeugd- en jongerenwerk, dat de jongelui veel achter pc/playstation zitten en zo staat in het jaar verslag: “In 2014 hebben met zeer veel jongeren gesproken over drugs en alcohol, waarbij is geconstateerd, dat een groot aantal jongeren al zeer regelmatig drugs en alcohol gebruiken”.

Activiteiten
Het signaleren van verschillende problemen is voor het jongerenwerk aanleiding om thema-activiteiten te organiseren. Zo werden onder andere pesten, tienerzwangerschap, vandalisme, voeding en bewegen, en drugs bespreekbaar gemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen