VIDEO: Alzheimer Café Nijkerk 12,5 jaar

Foto: videobeeld nijkerk.nieuws.nl

Eerder deze week liep het restaurant van Huize Sint Jozef helemaal vol vanwege het Alzheimer Café. Dat vierde daar het 12,5 jarig jubileum met een toneeluitvoering, een hapje en een drankje.

Coördinator van Alzheimer Café Nijkerk Jetty Reker over deze avond. “Met deze bijeenkomst wilden we zowel onze vaste bezoekers als een breder publiek een interessant programma met een feestelijk tintje aanbieden.” De Amersfoortse onderneming Ervarea had een programma samen gesteld rondom het onderwerp ‘ook met dementie zo lang mogelijk thuis’.

Alzheimer Café Nijkerk wordt al vele jaren mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers. Normaliter vinden de maandelijkse bijeenkomsten van het Café plaats in het gebouw van Interakt Contour aan de Oranjelaan 79. Iedere maand wordt een ander onderwerp besproken, variërend van gedragsveranderingen, juridische kwesties, de gevolgen voor mantelzorgers tot hoe je toch kunt genieten van verjaardagen en vakanties. In het Café wordt vooral gekeken naar wat er nog wél kan in plaats van wat er niet meer kan. “Ons Café is een veilige en vertrouwde ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, voor mantelzorgers, familie, vrienden en belangstellenden. Bezoekers komen ook om met elkaar te praten en ervaringen uit te wisselen.” besluit Jetty Reker.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen