De Hoeksteen: 725 euro voor een Nijkerkse straat in Bangladesh

Foto: nijkerk.nieuws.nl

Het bedrag is het zendingsgeld van de school, dit jaar bestemd voor “Fiets voor een huis”.
2015-07-10 fietsvooreenhuis hoeksteen 001

Verwoeste huizen
Wonen in een comfortabel huis is voor de meesten van ons heel vanzelfsprekend… Wij vinden het normaal dat we een plaats hebben, waar we beschermd worden tegen storm, regen of hitte. Dat we ’s nachts kunnen slapen en niet opgejaagd worden…

Voor mensen in ontwikkelingslanden is dit helaas geen vanzelfsprekendheid. Dit geldt ook voor de mensen in Bangladesh. Hier worden elk jaar in het regenseizoen de huizen van de mensen weer verwoest en moeten ze weer met niets beginnen. Om dit patroon te doorbreken wordt door de Wereldfoundation en Woord en Daad een krediet (microhypotheek) aan de mensen verstrekt, zodat ze een stevig stenen huis kunnen bouwen, zodat ze ook eindelijk aan hun toekomst kunnen bouwen, waarin gezondheid en veiligheid wordt vergroot.

Fiets voor een huis
Om voor het bovenstaande doel voldoende (sponsor)geld te genereren wordt op 22 augustus een actiedag “Fiets voor een huis” georganiseerd, waarbij deelnemers de Telegraphe en Galibier (één van de zwaarste beklimmingen in de Alpen) gaan beklimmen per fiets of wandelend.
Ook vanuit Nijkerk wordt dit project ondersteund door een team enthousiaste deelnemers. Dat team had een streefbedrag van € 19.000,- en is daar nog maar een paar euro van verwijderd.
2015-07-10 vooreenhuis

Nijkerkse straat
Met deze zware beproeving hopen de fietsers een steentje te kunnen bijdragen aan het project en zo voldoende sponsorgeld bij elkaar te krijgen voor een “Nijkerkse straat” in Bangladesh. Voor elke €1.000 kan weer een hypotheek worden verstrekt om een huis te bouwen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen